a žala na plaži u mjestu Slatine na Čiovu odsukan je brod Vranjic.


Teretni brod "Vranjic", koji je sedam mjeseci bio nasukan na plaži u Slatinama na Čiovu, u ponedjeljak je odsukan i za koji dan će u rezalište.

Vezani članci Brod - 2 Jedna stvar je ključna: Tko, kada i kako može dobiti dozvolu za upravljanje brodom? Redukcija vode u Istri - 2 Od ponoći rigorozne kazne: U Istri na snagu stupa redukcija vode. Evo koja su pravila

Brod je odsukan predvečer i uputio se u splitsku Sjevernu luku, odakle će za koji dan u rezalište Solin brodogradnju u Vranjicu, rekao je kapetan splitske Lučke kapetanije Damir Vidan.

"Sve je prošlo u najboljem redu iako je trebalo vremena da se posebnim alatom brod pomakne, no sada je sve gotovo", rekao je kapetan Vidan i dodao da je brod odsukala nizozemska tvrtka "Marine Construct International", prije čega su pod njega položeni lanci i sajle te impregnirani čelični baloni koji su olakšali odsukavanje.

Zbog njih su turisti otkazivali rezervacije

"Vranjic" je trebao biti odsukan u subotu, kada je na Čiovo zbog toga stigao i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, no zbog jake kiše i nevremena cijeli je posao odgođen. S obzirom na to da je danas, nakon tri kišna dana, na Čiovu lijep i sunčan dan, počelo je odsukavanje.

Teretni brodovi u vlasništvu Splitske plovidbe - "Vranjic", "Krka" i "Orebić" u orkanskoj buri početkom ožujka otrgnuli su se s veza na pretakalištu za kapljeni plin u Kaštelanskom zaljevu. "Krka" i "Orebić" su se nasukali na sjevernoj strani Park-šume Marjana, na plaži Prvoj vodi, udaljeni jedan od drugog tek koji metar, a "Vranjic" je svoje plutanje završio na plaži u Slatinama na Čiovu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju