Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sinoć oko 20 sati za vrijeme pristajanja u luci Rogač Jadrolinijin trajekt 'Bartol Kašić', nošen vrlo jakim udarom južnog vjetra, udario je u obalu u luci Rogač na otoku Šolti, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


'Bartol Kašić' se snažno naslonio desnom stranom na obalnu bokoštitnicu, na uglu unutrašnjeg pristana u luci Rogač, te je tom prilikom oštećena brodska oplata poviše bokoštitnice u dužini od oko 30 cm i visini od oko 10 cm.

Vezani članci Nove snimke kita kod Šolte (Snimili: Marin Nožina, Ante Copić) Pogledajte nove čudesne snimke: Pored Šolte je zapravo viđeno jato kitova Slika nije dostupna Turisti ušli u krivi trajekt, evo što je napravio kapetan

Pritom je iščupao obalnu gumenu bokoštitnicu sa željeznom konstrukcijom. Sada iščupana i nagnuta obalna bokoštitnica predstavlja opasnost za brodove koji bi imali namjeru pristati na unutrašnji pristan u luci Rogač.

Inspektor Hrvatskog registra brodova na trajektu obavlja pregled kako bi mogao dati dozvolu za isplovljenje dok inspektori Lučke kapetanije Split obavljaju očevid oštećenja broda i obale.