Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog južine

Šolta: Trajekt udario u obalu, oštećeno i pristanište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć oko 20 sati za vrijeme pristajanja u luci Rogač Jadrolinijin trajekt 'Bartol Kašić', nošen vrlo jakim udarom južnog vjetra, udario je u obalu u luci Rogač na otoku Šolti, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

'Bartol Kašić' se snažno naslonio desnom stranom na obalnu bokoštitnicu, na uglu unutrašnjeg pristana u luci Rogač, te je tom prilikom oštećena brodska oplata poviše bokoštitnice u dužini od oko 30 cm i visini od oko 10 cm.

Pročitajte i ovo Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

Pritom je iščupao obalnu gumenu bokoštitnicu sa željeznom konstrukcijom. Sada iščupana i nagnuta obalna bokoštitnica predstavlja opasnost za brodove koji bi imali namjeru pristati na unutrašnji pristan u luci Rogač.

Inspektor Hrvatskog registra brodova na trajektu obavlja pregled kako bi mogao dati dozvolu za isplovljenje dok inspektori Lučke kapetanije Split obavljaju očevid oštećenja broda i obale.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene