Snijeg je u Ravnoj gori ugrozio zgradu Doma zdravlja, a mještani i vatrogasci pokušavaju spasiti krov od urušavanja.

Galerija


Stanje u Ravnoj Gori je dramatično, izvještava reporter Nove TV Domagoj Mikić. Vatrogasci i brojni mještani već nekoliko sati pokušavaju spasiti krov doma zdravlja koji je pod opterećenjem snijega već na nekim mjestima popucao.

Vezani članci Marko Balen i natporučnik Dražen Lukunić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ledena kiša stvara probleme: Vojska ostaje u Gorskom kotaru, a spremni su i za scenarij poplava Mišel Šćuka, načelnik općine Ravna Gora (Foto: Dnevnik.hr) Načelnik Ravne Gore: "Došlo je do kraja, više ne možemo..."

Na nekim mjestima debljina snježnog pokrivača premašuje više od dva i pol metra. Svi liječnici ali i pacijenti su na sigurnom, a ono što je sigurno jest da dok se sve ne sanira i provjeri, dom zdravlja neće raditi, kaže Mikić.

Brojni pogoni u Gorskom Kotaru ne rade otkako se vrijeme drastično pogoršalo, a gospodarstvenici su na koljenima. Proizvodnja ili trpi ili je u zastoju, jer su im pogoni zameteni snijegom ili ne mogu raditi zbog nedostatka sirovine.

Podsjetimo, od ranog jutra i vojska na delničkom području čisti krov jedne tvornice, kojoj je također prijetilo urušavanje krova.

Snijeg će Goranima zadati velike probleme budući da je na čišćenje snijega samo u veljači potrošeno gotovo šest milijuna kuna, a niti hladnoća još uvijek ne popušta.