Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje HAK-a

Vozači, oprez! Zbog snijega i poledice problemi na cestama

Ralice u akciji, arhiva (Foto: Pixell)
Ralice u akciji, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Snijeg otežava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti te mjestimice u zaleđu Dalmacije.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Pročitajte i ovo Vremenska prognoza za idućih nekoliko dana Vremenska prognoza Kakav nas produženi vikend očekuje? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 između Karlovca i Knina i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice, stoji u izvješću Hrvatskog autokluba od 6:56 sati.

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika te na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog prometne nesreće opreznije treba voziti na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Kutine i Novske, u smjeru Lipovca (oko 112. km) te između Velike Kopanice i Babine Grede (na 251 + 500 km) u smjeru Zagreba, gdje se vozi jednim trakom.

Zbog zimskih uvjeta obvezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na brojnim cestama u Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji.

Detalje o zatvorenim cestama pročitajte OVDJE

Zima će se pokazati u svoj svojoj snazi

Već nekoliko dana atmosferski modeli ukazuju na izuzetno hladan polarni zrak koji će u danima koji slijede zahvatiti Europski kontinent pa tako i Hrvatsku.

Snijeg je već zabijelio veći dio Hrvatske. Najviše novog snijega palo je u dijelovima Slavonije, dok ga već otprije ima u Lici i gorskoj Hrvatskoj. Najviše na Zavižanu - preko dva metra, te u Delnicama i na Risnjaku gotovo metar. 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene