Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKORO ODLUKA

Smeće se po Zagrebu gomila, i još će: Do jeseni ništa od velikog rješenja koje je najavljivao Tomašević?

Aktualno Galerija Otpad - 1 Otpad - 1 Foto: DNEVNIK.hr Otpad - 2 Otpad - 2 Foto: DNEVNIK.hr Otpad - 3 Otpad - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Otpad - 4 Galerija 1/4 >>
Upitno je hoće li Zagreb za dva tjedna uvesti prikupljanje i naplatu otpada posebnim vrećicama kako je to gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio. O tome odgađa li se uvođenje novog modela za jesen, nitko u Gradu službeno ne želi potvrditi.

Suradnici Tomislava Tomaševića za Dnevnik Nove TV poručuju kako će konačnu odluku objaviti idući tjedan nakon što prikupe sve informacije s terena.

Nisu pošteđeni političke kritike iz HDZ-a, ali i SDP-a. Kažu da je takvo ponašanje neodgovorno s obzirom na to da se smeće gomila,
a problematizira se i činjenica da komunalne vrećice još nisu proizvedene, dok pregovori s trgovačkim centrima koji bi ih trebali prodavati ne idu po planu.

"Neozbiljno je i neodgovorno držati ljude u neizvjesnosti dva tjedna uoči tog datuma, on očekuje da će se nešto dogoditi. Da je sada sve spremno, mogli smo i trebali otići u trgovinu i kupiti te vrećice, a one još nisu niti tiskane", rekao je gradski vijećnik Renato Petek.

Pročitajte i ovo Provjereno: Gradi li se u Brodu na Kupi spalionica otpada? - 2 provjereno donosi Što se to gradi u Brodu na Kupi - spalionica otpada u srcu prirode? Stanovnici su na nogama: ''Tu se pojavljuju neki ljudi...''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TKO JE KRIVAC Što se to događa na jugu Istre: Zbog kvara u blokadi centar za gospodarenje otpadom - "Zovemo druga odlagališta u Hrvatskoj..."

"Vidimo da nisu napravljeni ni spremnici u kvartovima, govorilo se o podzemnima što je možda dobra ideja, ali ništa još nije realizirano. Nema teorije da ovaj model u 2022. godini uopće zaživi", smatra gradski vijećnik Mario Župan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr



 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene