Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skandalozno izvještavanje

Slučaj Barbara trese Srbiju: Novinarka zbog napada potražila stručnu pomoć, oglasio se i Vučić

Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva/AFP)
Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Izvještaj mlade novinarke Barbare Životić sa subotnjeg provjeda u Beogradu izazvao je polemike u srpskoj javnosti nakon što je Životić u javljanju koristila izraze poput "daleko malo ljudi" i "licemjerje organizatora".

I tri dana nakon održanog prosvjeda "Stop krvavim košuljama" u Beogradu, izvještavanje mlade novinarke televizije Studio B Barbare Životić s tog događaja još uvijek trese Srbiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Na stranu novinarke stao je čak predsjednik Aleksandar Vučić koji je za nju zatražio zaštitu, piše Blic.

Izvještaj kojeg su mnogi na društvenim mrežama nazvali "partijskim", a Životić u njemu koristila izraze poput "daleko malo ljudi" i "licemjerje organizatora", bio je tema jutrošnje rasprave na TV Prva u kojoj su se sukobili glavna urednica Studija B Ivana Vučićević i novinar Srđan Škoro.

Vučićević je kazala da je Barbara Životić studentica koja ima samo 22 godine, ali istaknula kako je zbog cijele situacije i napada na društvenim mrežama potražila i stručnu pomoć. Smatra da je nad novinarkom počinjeno teško nasilje, no novinar Škoro poručio je kako je počinjeno "jedino nasilje nad istinom" i napao Vučićević.

"Taj je izvještaj kompletno nenovinarski, neprofesionalan i lažan. Ne opravdavam nikakvo nasilje, ali Barbara je žrtva partijskog zapošljavanja", poručio je Škoro, a Vučićević uzvratila da je Studio B privatna televizijska postaja.

"Da, privatna televizija koja zapošljava partijske kadrove. I vi ste kao partijski kadar došli na čelo televizije koja danima i noćima bezočno laže građane Srbije", rekao je Škoro.

Snimku izvještaja pogledajte ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene