Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon jučerašnjeg izgreda na hrvatsko-slovenskoj granici i upada četvorice uniformiranih slovenskih policajaca na hrvatski teritorij danas su nastavljeni radovi na sanaciji nasipa uz nazočnost interventnih policijskih postrojba s obiju strana.



Izgredi danas nisu zabilježeni. Na gradilište nedaleko od malograničnog prijelaza Sveti Martin na Muri Hotiza, upala su jučer četvorica slovenskih policajaca i ženska osoba za koju se pretpostavlja da je slovenska vodno-gospodarska inspektorica, tražeći od radnika da napuste gradilište.

Vezani članci Slovenija, koronavirus Naši susjedi nakon zatvaranja imaju pad broja novozaraženih: Jedna skupina ljudi stavljena u prioritet za cijepljenje Slovenija postrožila prelazak granice - 1 Slovenija ublažava mjere za neka putovanja, ministar spomenuo i Hrvatsku

Kad su radnici odbili napustiti gradilište, Slovenci su ih fotografirali i udaljili se u smjeru svog teritorija.

Uz političke nesuglasice oko granične crte zaoštravanje je izazvalo i krčenje šume u vlasništvu jednog Slovenca, ali koja se nedvojbeno gruntovno nalazi na hrvatskome teritoriju.

Podsjetimo, za radove na izgradnji visokoobrambenog nasipa duljine 3100 metara na lijevoj obali Mure iz hrvatske je državne blagajne izdvojeno tri milijuna kuna, a radovi bi trebali biti okončani do listopada.

Novi nasip će od poplava prvenstveno štititi slovenska sela uz Muru. Jučerašnji izgred dogodio se dvjestotinjak metara od malograničnog prijelaza Sveti Martin Na Muri - Hotiza i od slovenske strane osporavanog novoizgrađenog mosta.

Policijska uprava međimurska izrazila je žaljenja što je došlo do izgreda ističući da godinama dobro i uspješno surađuju s PU Murska Sobota, rekao je glasnogovornik Krunoslav Gosarić.