Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenija ometa dogovor o Muri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajednički sastanak hrvatsko-slovenske komisije o sanaciji protupoplavnog nasipa na lijevoj obali Mure prekinut je danas nakon novoga slovenskog zahtjeva, doznaje se iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Pošto se jučer hrvatsko-slovenska podkomisija u Stubičkim Toplicama dogovorila o svim pojedinostima zajedničkog uređenja tog nasipa, očekivalo se da će danas zajedničko povjerenstvo to i potvrditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenija : Hrvatska koči obnovu nasipa na Muri Slika nije dostupna Povukla se slovenska i hrvatska policija na Muri

Međutim, slovenski je dio povjerenstva zatražio da Hrvatske vode ne otkupljuju zemljište za uređenje, izjavio je glasnogovornik
Ministarstva Mladen Pavić.

- Treba reći da su to pitanje, otkup zemljište, već bile uskladile
hrvatska i slovenska vlada i to do danas nije bila tema razgovora
zajedničke komisije. Dvije vlade su već utvrdile da će uređenje ondje gdje ide po hrvatskom teritoriju obavljati Hrvatske vode, a na slovenskom teritoriju slovenska agencija za okoliš, rekao je Pavić.

Slovenska strana danas je zatražila da se zabrani otkup zemljišta do konačnog rješenja granica, odnosno razgraničenja na tom dijelu, dodao je Pavić, objasnivši da samo uređenje protupoplavnog nasipa lijeve obale Mure ne prejudicira pitanje razgraničenja sa Slovenijom.

Nadamo se da će se u duhu dogovora dviju vlada razgovori ubrzo
završiti, te da će uskoro, kad završe pripremni radovi, započeti
uređenje nasipa, izjavio je glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Mladen Pavić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene