Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenija je još u ponedjeljak, kako se od nje to i tražilo, odgovorila na najnoviji prijedlog europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna, objavila je slovenska tiskovna agencija STA navevši da je tu vijest potvrdilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova.


U vijesti nema drugih pojedinosti. Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar izjavio je jučer u parlamentu da će Slovenija na vrijeme odgovoriti na Rehnov prijedlog s svojim primjedbama, ali nije želio govoriti o pojedinostima.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ni jedan centimetar teritorija nećemo dati Sloveniji' Slika nije dostupna EK ne želi reći jesu li RH i Slovenija odgovorili na Rehnovu inicijativu

Povjerenik za proširenje Rehn iznio je na sastanku u prošlu srijedu sa slovenskim i hrvatskim ministrima vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem i Samuelom Žbogarom nov kompromisni prijedlog u vezi s okvirom za rješenje hrvatsko-slovenskoga graničnog pitanja, u kojem bi djelovala stručna skupina pod vodstvom bivšega finskog predsjednika Marttija Ahtisaarija. Na tom sastanku obavljena je preliminarna rasprava o prijedlogu, a dvije su se strane obvezale da će brzo odgovoriti na njega. Sljedeći trojni sastanak predviđen je u srijedu.