Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prihvatili ili odbili?

Slovenija odgovorila na Rehnov prijedlog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija je još u ponedjeljak, kako se od nje to i tražilo, odgovorila na najnoviji prijedlog europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna, objavila je slovenska tiskovna agencija STA navevši da je tu vijest potvrdilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

U vijesti nema drugih pojedinosti. Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar izjavio je jučer u parlamentu da će Slovenija na vrijeme odgovoriti na Rehnov prijedlog s svojim primjedbama, ali nije želio govoriti o pojedinostima.

Pročitajte i ovo Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom

Povjerenik za proširenje Rehn iznio je na sastanku u prošlu srijedu sa slovenskim i hrvatskim ministrima vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem i Samuelom Žbogarom nov kompromisni prijedlog u vezi s okvirom za rješenje hrvatsko-slovenskoga graničnog pitanja, u kojem bi djelovala stručna skupina pod vodstvom bivšega finskog predsjednika Marttija Ahtisaarija. Na tom sastanku obavljena je preliminarna rasprava o prijedlogu, a dvije su se strane obvezale da će brzo odgovoriti na njega. Sljedeći trojni sastanak predviđen je u srijedu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene