Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Slovenci potjerali radnike HŽ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske su željeznice u petak, na zahtjev hrvatske policije iz Zaprešića, prekinule radove na dionici željezničke pruge između Savskog Marofa i Kumrovca.

Hrvatska policija je, kako doznajemo, uredovala na zahtjev slovenske policije, koja tvrdi da dio trase od Harmice prema kolodvoru Vukovo Selo prolazi kroz slovenski teritorij. Navodno je slovenska strana ustvrdila da je riječ o zemljištu koje katastarski pripada Sloveniji. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I to je moguće Zbog njih je u sezoni požara kasnio remont kanadera, a sada su radnicima isplatili nagrade za uspješno obavljen posao Slika nije dostupna Otkrilo se zbog sprovoda Zašto je državni zrakoplov na remontu više od dva mjeseca? "Takve upute od proizvođača su obavezne i na njih se ne može utjecati"

Hrvatske su željeznice o tome obavijestile Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka te Ministarstvo unutarnjih poslova i s njima su svakodnevno u kontaktu. Cijeli slučaj rješava se na razini tih ministarstva, a HŽ očekuje skorašnje rješavanje situacije kako bi se što prije omogućio nastavak prekinutih radova te poštovala planirana dinamika radova rekla je Vlatka Škorić, voditeljica Službe HŽ-a za odnose s javnošću.

Radovi na remontu pruge Savski Marof Kumrovec odvijaju se na dionici duljine 7,6 kilometara, koja prolazi teritorijem Republike Hrvatske, a sastoje se od demontaže postojećeg kolosijeka, radova na tamponiranju, ugradnji novog tucaničkog zastora te polaganja novog kolosijeka. Izvođač radova je tvrtka Remont, a radovi trebaju biti završeni do prosinca ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene