Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Na opće oduševljenje...

Slijedi val poskupljenja u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ožujka u Zagrebu slijedi val poskupljenja.

Zbog većeg PDV-a poskupjet će plin, traži se i povećanje naknade vodoopskrbe i odvodnje. Najveći udar mogao bi biti u prijevozu. Zagrebački holding želi više cijene u zagrebačkom ZET-u.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Sanacija tramvajske naponske mreže Stanje sanirano oko 18:30 Tramvaji ne voze centrom Zagreba: Kod Glavnog kolodvora oštećena je naponska mreža

U iščekivanju tramvaja komentirala se najava poskupljenja zagrebačkog prijevoza. Građani šokirani zahtjevom Holdinga. Jednokratna karta trebala bi poskupjeti s osam na dvanaest kuna što je 50 posto. Za mnoge previše.

Karta kupljena u vozilu s deset poskupljuje na petnaest kuna, elektronička 7.5 na 10 te dnevna s 25 na 40 kuna. Radnički mjesečni pokaz umjesto 290 kuna bio bi 360, a studentski umjesto 83 kune 150.

Studenti apeliraju da se takva odluka ne podrži, a reagirali su i sindikati.

'Ispada da su njihovi promašaji i oko slaganja holdinga, oko funkcioniranja holdinga, oko funkcioniranja samoga grada uvijek na naplati tim istim građanima kojima bi to sve skupa trebalo služiti', tvrdi Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih sindikata.

Osim prijevoza Zagrepčane će u ožujku dočekati i druga poskupljenja zbog većeg PDV-a, kao što su plina i namirnica. Holding također traži i veću naknadu za vodoopskrbu i odvodnju.

Nove cijene tako bi trebale barem djelomično pokriti minus od 300 milijuna kuna. Mnogi smatraju da time plaćaju svoju rastrošnost. Holding primjerice zapošljava čak 4 390 zaposlenika.Gradska skupština imat će posljednju riječ - u utorak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene