Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U pulsku zračnu luku večeras je sletio prvi zrakoplov niskotarifnog zrakoplovnog prijevoznika Ryanaira sa 105 putnika iz Londona.Riječ je o prvom dugo najavljivanom jeftinom letu u smjeru
britanskoga glavnog grada koji će odsad biti povezan s Pulom tijekom cijele godine, i to utorkom, četvrtkom i subotom. 

Vezani članci Boris Miletić Nakon poziva građanima na volontiranje u bolnici, oglasio se gradonačelnik i prozvao krivca: ''Ljudi ima...'' Engleska postupno izlazi iz lockdowna - 4 Engleska postupno izlazi iz lockdowna: "Napokon smo se vratili u pubove. Unaprijed smo rezervirali stol i mislimo ovdje provesti cijeli dan"

Također od veljače iduće godine putem Ryanaira bit će uspostavljena i veza s Dublinom.

Pola sata nakon što je sletio u Pulu, zrakoplov Ryanaira krenuo je za London s nova 143 putnika i to po cijeni od samo 17,56 eura.

Prvim gostima koji su u Pulu doputovali zrakoplovom Ryanaira priređen je svečani doček, a dobrodošlicu su im poželjeli istarski župan Ivan Jakovčić i pulski gradonačelnik Boris Miletić sa suradnicima.

Član Poglavarstva Istarske županije zadužen za turizam Veljko
Ostojić rekao je kako je dolazak Ryanaira vrlo važan za turizam i općenito gospodarstvo.

Dodao je da je to "novi početak prometne povezanosti i života
istarske regije jer 40 tisuća dolazećih i isto toliko odlazećih
putnika za London i Dublin znači bitno povećanje prometa, ne samo za zračnu luku, već i za cjelokupno istarsko gospodarstvo".

Ostojić je napomenuo kako se računa da će svaki putnik prosječno ostati najmanje pet dana u Istri što je 200 tisuća noćenja godišnje.

Direktor pulske Zračne luke Bruno Rogović rekao je da uvođenje ovih linija pridonosi stvaranju redovitoga međunarodnog linijskog prometa tijekom cijele godine.

Kao osnovni razlog uvođenja ovih letova naveo je vraćanje gostiju iz Engleske i Irske jer se očekuje da će Ryanair već u prvoj godini rada u Istru prevesti više od 80 tisuća putnika.