Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tihi rat kolega

VIDEO Linić odbrusio Marasu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika akcija Porezne uprave, koja je na adrese 75 tisuća poslovnih subjekata uputila ovršni prijedlog zbog poreznog duga, podignula je tenzije na relaciji ministar Linić - ministar Maras.

'Ne postoji limit, zakon jasno kaže kad treba platiti poreze', rekao je ministar financija Slavko Linić uoči sjednice Vlade, komentirajući pokretanje ovrha prema 'malim' poreznim dužnicima.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Grmoja potvrdio plan oporbe u Saboru, SDP-ovac otkrio koga nisu zvali: "S njima nismo očekivali formirati većinu"

Na pitanje hoće li prihvatiti prijedlog ministra Gordana Marasa da se limit za pokretanje ovrha podigne na 10.000 kuna ministar financija je poručio kako je 'zakon jasan', te da 'porez treba platiti u određeno vrijeme'.

'Zakoni se ne mijenjaju pojedinčanom voljom, nego se moraju poštivati. Moj je posao da se zakoni poštuju, a pogotovo (imam) odgovornost prema svima onima koji svaki dan redovito plaćaju poreze. Vlada se više od godinu i pol dana bavi slabima, nemoćnima, neuspješnima i onima koji su možda osobno varali poreznike i štetili državnom proračunu', poručio je ministar Linić kolegi Marasu.

>> Deseci tisuća tvrtki koje nisu platile porez od utorka su u blokadi!

Istaknuo je i kako ne postoji cenzus za naplatu poreznog duga, kako 'ne postoji limit, ni dvije tisuće kuna, ni 60 ni 30'.

'Mi sada plaćamo na vrijeme, a to znači da svaki porezni obveznik i jednu kunu mora platiti na vrijeme, kako to govori zakon. A naše je da provodimo zakon i Ministarstvo financija će ga provoditi', poručio je Linić ponovivši da je to obveza koju imaju prema građanima koji svoje porezne obveze redovito izvršavaju. (Hina/S.T.K./G.K.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene