Policijsko vozilo, ilustracija
Policijsko vozilo, ilustracija Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Sve se odigralo u utorak navečer oko 22 sata kada je na frekventno zagrebačko raskrižje Savske i Vukovarske ulice stiglo više policijskih automobila.


Samo nekoliko stotina metara od zgrade Ministarstva unutarnjih poslova policija je u utorak privela više stranih državljana koji su mirno na ogradi tramvajskog stajališta na raskršću Savske i Vukovarske čekali rasplet situacije. Očito je riječ o migrantima koji su se izgubili na putu za nepoznato, a interes su pobudili i kod začuđenih građana koji su ih promatrali iz tramvaja.

Vezani članci Gužva na Cvjetnom trgu u Zagrebu - 3 Za Centar vrijedi jedno, za Špansko drugo: Dok je mnoštvo u centru Zagreba opušteno pijuckalo pića, roditelje s djecom na drugom kraju grada tjerali policajci MUP-ov grb na policijskoj odori (Foto: Dnevnik.hr) MUP odgovorio Amnesty Internationalu na optužbe o zlostavljanju migranata, tvrde da bi mogla biti riječ o - međusobnom obračunu

Sve se odigralo u utorak navečer oko 22 sata kada je na frekventno zagrebačko raskrižje stiglo više policijskih automobila. Iz PU zagrebačke kratko su poručili da je protiv osoba koje su tamo zatečene pokrenut postupak povratka sukladno Zakonu o strancima.

„Policijski službenici PU zagrebačke 15. rujna 2020. godine oko 22 sata u Ulici grada Vukovara na temelju dojave građana zatekli više stranaca koji su nezakonito ušli i nezakonito borave u RH te je u vezi istih pokrenut postupak povratka sukladno Zakonu o strancima“, odgovorili su na naš upit iz PU zagrebačke.