Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HSP je održao večeras izborni skup na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, gdje je nositelj liste za 2. izbornu jedinicu Pero Kovačević pozvao birače da umjesto za, kako je rekao, "sijamske blizance SDP i HDZ", glasuju za HSP koji "može zaštititi hrvatske nacionalne interese".


Skup na središnjem zagrebačkom trgu je zamišljen kao druženje s kandidatima svih izbornih jedinica koje gravitiraju Zagrebu i praćenje nogometne utakmice Engleska - Hrvatska, a nekoliko tisuća okupljenih uz besplatno pivo i pecivo zabavljali su tamburaši.

Vezani članci Bruna Esih, Zlatko hasanbegović i Karlo Starčević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Neovisni za Hrvatsku i HSP sklopili Sporazum o suradnji na euroizborima Hrvatska stranka prava (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Hrvatska stranka prava traži brisanje svih pravaških stranaka registriranih nakon nje

Pero Kovačević rekao je da vanjski dug zemlje veći od 30 milijardi eura te procijeni da će taj dug, dođu li na vlast SDP ili HDZ, porasti na 50 milijarda eura. 

Naglasio je da poziva sve birače, kako ih je nazvao, "tihu većinu", da spriječe da Hrvatske ode u "dužničko ropstvo", a da se s druge strane rasprodaje sve što još vrijedi. 

Kad se rodi, svako je dijete dužno sedam tisuća eura, rekao je Kovačević, dodavši da HSP nudi s biračima koaliciju. 

Po njegovim riječima HSP očekuje oko 12 saborskih mandata.

Osim Kovačevića biračima su se predstavili i Mirela Bušljeta-Felc, nositeljica HSP-ove liste u 1. izbornoj jedinici, te Pejo Trgovčević, nositelj u VI. izbornoj jedinici. 

Oni su uz oštre kritike SDP-a i HDZ-a poručili biračima da se brinu o sebi i svojoj budućnosti te ih pozvali da glasuju za HSP jer im nudi odgovornu vlast.

Buljšeta-Felc posebno je kritizirala zagrebački Generalni
urbanistički plan (GUP), o kojem se, dodala je, trebala voditi
rasprava u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Ona smatra da je taj GUP prijevara birača.