Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skup HSP-a na Trgu bana Jelačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSP je održao večeras izborni skup na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, gdje je nositelj liste za 2. izbornu jedinicu Pero Kovačević pozvao birače da umjesto za, kako je rekao, "sijamske blizance SDP i HDZ", glasuju za HSP koji "može zaštititi hrvatske nacionalne interese".

Skup na središnjem zagrebačkom trgu je zamišljen kao druženje s kandidatima svih izbornih jedinica koje gravitiraju Zagrebu i praćenje nogometne utakmice Engleska - Hrvatska, a nekoliko tisuća okupljenih uz besplatno pivo i pecivo zabavljali su tamburaši.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna očekuju 8 mandata Most predao izborne liste: "Vaš glas je kod nas siguran, znate da vas nećemo prevariti" Slika nije dostupna predali listu DIP-u Lista ''nepotrošenih ljudi'': NHR i HSP predstavili zajedničke kandidate za izbore za Europski parlament

Pero Kovačević rekao je da vanjski dug zemlje veći od 30 milijardi eura te procijeni da će taj dug, dođu li na vlast SDP ili HDZ, porasti na 50 milijarda eura. 

Naglasio je da poziva sve birače, kako ih je nazvao, "tihu većinu", da spriječe da Hrvatske ode u "dužničko ropstvo", a da se s druge strane rasprodaje sve što još vrijedi. 

Kad se rodi, svako je dijete dužno sedam tisuća eura, rekao je Kovačević, dodavši da HSP nudi s biračima koaliciju. 

Po njegovim riječima HSP očekuje oko 12 saborskih mandata.

Osim Kovačevića biračima su se predstavili i Mirela Bušljeta-Felc, nositeljica HSP-ove liste u 1. izbornoj jedinici, te Pejo Trgovčević, nositelj u VI. izbornoj jedinici. 

Oni su uz oštre kritike SDP-a i HDZ-a poručili biračima da se brinu o sebi i svojoj budućnosti te ih pozvali da glasuju za HSP jer im nudi odgovornu vlast.

Buljšeta-Felc posebno je kritizirala zagrebački Generalni
urbanistički plan (GUP), o kojem se, dodala je, trebala voditi
rasprava u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Ona smatra da je taj GUP prijevara birača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene