Školjkar Vladimir Bašić opisao je današnji susret sa slovenskom policijom. Kaže kako se nije dogodilo ništa neuobičajeno.

Galerija +0 Školjkar o situaciji na moru (Foto: dnevnik.hr)

Slovenija je u subotu počela s jednostranom provedbom arbitražne odluke o granici s Hrvatskom.

Vezani članci Ruža Tomašić (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Ruža Tomašić traži od Vlade da silom obrani morsku granicu sa Slovenijom Savudrija (Dnevnik.hr) "Želimo normalno ribariti, a ne da nas slovenska policija kontrolira i ometa u radu"

Ekipa Nove TV i danas je bila na morskoj crti razgraničenja u Savudriji gdje su između ostalog razgovarali i sa školjkarom Vladimirom Bašićem koji je u subotu ujutro na moru imao susret sa slovenskom policijom.

Prema njegovim riječima, radilo se o uobičajenoj situaciji.

"Ne mogu reći da je bilo neke razlike, osjetila se malo veća tenzija, ali sve je u redu. Naša policija to je stvarno odradila uredno, do nikakvog incidenta nije došlo, tako da... uobičajen radni dan", odgovorio je na pitanje kako je proteklo današnje jutro na moru.

Osvrnuo se i na susret sa slovenskom policijom za koji kaže da je izgledao kao i svaki dan.

"Slovenci dođu na nas, naši stanu između, ne daju im da da priđu, da nas vjerojatno legitimiraju i to je to", opisao je susret.

Slovenci su ih, kaže, snimali, ali to rade svaki put jer vjerojatno moraju.

"Obavještavaju da smo u teritorijalnim vodama Slovenije, naši stanu između i ne daju im da pristanu i to je to", rekao je Bašić.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju