Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se obilaznica

Roditelji u Turnju žive u strahu: Nadzorne kamere otkrile su što se dogodilo na pješačkom prijelazu

Cesta koja vodi do škole u Turnju (Foto: Dnevnik.hr)
Cesta koja vodi do škole u Turnju (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mjesto pogibije 10-godišnjaka u Turnju (Foto: Dnevnik.hr) Mjesto pogibije 10-godišnjaka u Turnju (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Cesta koja vodi do škole u Turnju (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Uzrok pogibije 10-ogodišnjaka u Turnju nije neprilagođena brzina.

Otkriveno je to kriminalističkim vještačenjem i snimkama nadzornih kamera. Do strašne nesreće, kaže policija, došlo je zbog neopreznosti dječaka. Unatoč tome, mještani najavljuju nove prosvjede, a ministar Butković izgradnju prometnice, ali tek 2020. godine.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

Nadzorne kamere otkrile su što se dogodilo na pješačkom prijelazu u Turnju. "Nesreća se dogodila uslijed nepropisnog i neopreznog prelaženja djeteta biciklom preko kolnika ceste u trenutku kada je vozač teretnog vozila prelazio preko pješačkog prelaza. On se ispred njega prethodno zaustavio kako bi propustio pješake. Dakle, isključuje se bilo kakva neprilagođena brzina kretanja", kazao je Darko Bratić, načelnik PU Karlovačka.

Policija na toj dionici najavljuje veće kontrole. Građani ne traže krivce, traže što brži završetak započete obilaznice. To bi ih jedino kako kažu spasilo. "Da imamo ovdje obilaznicu kada već se svi vole pozivati na statistiku neka pogledaju onda koliko bi statistički bila mogućnost da se nešto tak desi", smatra Saša Pavletić iz Turnja. "Tu zaobilaznicu čekamo od 2009. godine kada je završen most koji smo svi jako priželjkivali. Moramo zaobilaznicu napraviti, jer to će rasteretiti sve drugo", kazala je Vladimira Ribić iz Turnja.

Gradnja obilaznice tek za dvije godine

Njezinu izgradnju najavio je i resorni ministar. "Što se tiče gradnje zaobilaznice, to je dionica koja ukupno vrijedi oko 80 milijuna kuna. U planovima Hrvatskih cesta do 2020. godine je da se krene u izgradnju te dionice", kazao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

"Što se tiče ministrove izjave, ja nju mogu samo pozdraviti, ali isto tako moram napomenuti da smo mi proteklih godina kad su se dešavale neke druge tragedije imali dosta, mogu to reći i konkretnih datuma", podsjeća Damir Mandić, karlovački gradonačelnik.

Škola u Turnju, jedina je u Hrvatskoj smještena uz državnu prometnicu s tako gustim prometom. Svakodnevno u školu odlazi oko 600 učenika. "Mi roditelji, zaista svakoga dana smo u velikom strahu bojimo se kako će djeca prijeći cestu kada moraju ići u školu. Zaista nas je izuzetno stah za našu djecu i želimo učiniti sve da se nešto promijeni na ovoj prometnici", kazala je Ivana Pregelj iz Turnja.

A idući korak je već u nedjelju, za kada je najavljen još jedan mirni prosvjed na mjestu pogibije desetogodišnjeg dječaka. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene