Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji tuže školu

Škola špijunira učenike web kamerom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji učenika u Pennsylaniji tuže školu koju je pohađao njihov sin jer su ga školski službenici špijunirali putem web kamere na računalu koje je dobio od škole.

Michael i Holly Robbins tuže upravu Lower Merion distrikta za škole, a u tužbi navode kako su nezakonito koristili mogućnost pristupu web kamere na kompjuteru koji su na korištenje dali njihovom djetetu, javlja CNN. Kako tvrde roditelji,11. studenog pomoćnik ravnatelja srednje škole Harrinton, za koju je nadležan distrikt Lower Merion, rekao im je kako je njihov sin u kući snimljen web kamerom u ‘neprimjerenom ponašanju’. Prema tužbi, niti dječak niti roditelji nisu obaviješteni o kakvom je to ‘neprimjerenom ponašanju’ riječ.

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Doug Young, glasnogovornik školskog distrikta objašnjava kako bi službenici škole koristili kameru samo u slučaju da je prijavljen gubitak ili krađa laptopa. Osim toga, za pristup kameri trebali bi ishoditi pristanak od odjela za tehnologiju i odjela za sigurnost. Dodaje kako roditelji i učenici nisu obaviješteni posebno o ovoj mogućnosti, ali prilikom preuzimanja računala potpisuju ugovor u kojem se nalazi i odrednica o ‘prihvatljivom korištenju’. U njoj stoji kako škola ima pristup računalu, ali ta se mogućnost ne objašnjava detaljno.

Svih 2.300 učenika koji pohađaju dvije škole pod nadzorom distrikta Lower Merion ponuđeno je korištenje školskih laptopa kako bi konstantno mogli imati pristup školskim resursima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene