Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''To je naš amandman''

Sjednica zagrebačke Skupštine ide dalje, čeka se rasprava o Sljemenskoj žičari: Novi predsjednik otkrio što HDZ očekuje od Bandićeva izvješća

Nakon što je u utorak izglasan proračun grada Zagreba, u srijedu je nastavljena sjednica gradske skupštine. Opet je trajala cijeli dan, no ona najiščekivanija točka o Sljemenskoj žičari nije došla na red. O izvješću tog projekta raspravljat će se u četvrtak, za kada je predsjednik skupštine najavio nastavak.

Zašto je točka o Sljemenskoj žičari prebačena za sutra i što od Bandićeva izvješća očekuje njegov koalicijski partner HDZ za Dnevnik Nove TV otkrio je novoizabrani predsjednik Skupštine iz redova HDZ-a Miroslav Herman.

''Točka je prebačena za sutra jednostavno zato jer je tako bilo dogovoreno kad se slagao dnevni red. Pošto sjednica traje, ulazimo sutra u treći dan, ne vidimo nikakav problem da žičara bude prebačena na četvrtak. Što očekujemo? Mi ćemo od Bandića samo primiti na znanje financijsko izvješće o samom projektu žičare'', rekao je Herman.

''To je bio naš amandman''

Istaknuo je da je Sljemenska žičara projekt zagrebačkog HDZ-a. ''To je bio naš amandman jednako kao i remetinečki rotor'', poručuje Herman.

Na pitanje je li HDZ licemjeran, s obzirom na to HDZ nije kritizirao velike troškove oko žičare, a podržali su mu proračun, Herman kaže da nije.

''Zato što, koliko god je žičara bila naš amandman, mi po Statutu Grada Zagreba nismo odgovorni za njegovo izvršenje. Za izvršenje proračuna odgovoran je gradonačelnik i gradska upravna tijela. Nismo bili licemjerni ni zbog toga što ne želimo prejudicirati ničiju krivnju dok ne vidimo financijsko izvješće'', kaže.

Ide li raspad na ljevici Bandiću na ruku?

Herman kaže da se, kada se analizira zagrebački proračun za iduću godinu, postavlja pitanje ''koliko je realna njegova težina od više od 14 milijardi kuna''.

Pročitajte i ovo Provjereno: Malverzacije kod sljemenske žičare - 4 Sedam sati filma Tajna snimka razotkrila korupciju u slučaju žičare, akteri sve svalili na jednoga iz svojih redova: "Snimka nije moja, svi su uključeni u to“

Pročitajte i ovo Vladimir Gruborović za Provjereno ODGOVARA NA OPTUŽBE Posebni Bandićev savjetnik Gruborović ekskluzivno za Provjereno: ''Nisam autor filma, a arhitektica posao nije dobila preko ljubavne veze“

Na pitanje ide li raspad ljevice zbog bitke oko Zagreba na ruku Badiću, Herman kaže da ih situacija na ljevici ne opterećuje. ''Vidimo da rade sve veću kobasicu od svoje koalicije, a ne mogu se dogovoriti tko će biti na čelu te kobasice'', govori Herman i dodaje da se HDZ stabilizirao u posljednja dva tjedna. Na stranačkim će se tijelima odlučiti tko je najbolji HDZ-ov kandidat za lokalne izbore.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene