Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće o njegovu radu

Bandić na Skupštini: ''Samo budala želi slušati hvalospjeve na svoj račun, pa bih se ja poštedio tih slušanja''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska skupština Grada Zagreba danas održava sjednicu na čijem je dnevnom redu, između ostalog, izvješće o radu gradonačelnika Milana Bandića.

Na dnevnom redu sjednice zagrebačke Gradske skupštine je 31 točka, a između ostalog, i izvješće o gradu gradonačelnika Milana Bandića za prvih šest mjeseci 2019. godine, prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju zagrebačkog gradskog proračuna te izvješće o stanju imovine grada za 2018. godinu. 

Predsjednik Odbora za predstavke i pritužbe Matej Mišić na početku sjednice tražio je da se izvješće o radu gradonačelnika prebaci s točke 16 na točku 1 dnevnog reda kako bi se gradonačelnik mogao što ranije izjasniti o izvješću, a onda ''nastaviti sa svojim dnevnim obvezama''.

Milan Bandić to je u svom stilu – odbio. ''Inače samo budala želi slušati hvalospjeve na svoj račun, pa bih se ja poštedio slušanja tih hvalospjeva'', rekao je Bandić i Mišića pitao je li zaljubljen u njega s obzirom na to da želi da gradonačelnik ranije govori na sjednici.

''Molim vas da zaštite moje dostojanstvo''

''Što ste svi zaljubljeni u mene, ne možete bez mene? Pa ja delam. Ne slušaju mi se izvještaji. Ja imam danas 18 obveza i tako 19 godina, 365 dana u godini'', poručio je Bandić. 

''Ne volite slušati hvalospjeve na svoj račun, ali ih volite govoriti na svoj račun, i to u trećem licu, a nekada ih i uokvirite'', odgovorio je Bandiću član Gradske skupštine Renato Petek

Petek je Bandiću predložio da jedan od četiri stanova koje je dobio na korištenje u Zagrebu donira Vladi kako ne bi ''u medijima morao moliti da ga prime na sastanak''. Nakon Petekova izlaganja o stanovima Bandić je predsjednika Gradske skupštine zamolio da ''zaštiti njegovo dostojanstvo i dignitet''. ''Ja nemam nikakve nekretnine, a sve što imam je upisano u imovinsku karticu. A na ovakve laži, uvaženi zastupniče, dobit ćete odgovor mog odvjetnika'', rekao je gradonačelnik Zagreba.

Matej Mišić gradonačelnika je pitao hoće li podržati prijedlog oporbe da se o izmjenama GUP-a provede lokalni referendum. ''Jedanaest vijeća gradskih četvrti dalo je negativno mišljene o GUP-u. Moje pitanje gradonačelniku je - sluša li glas naroda?'' pitao je Mišić. 

Pročitajte i ovo Anka Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) 'bandića nije briga' Anka Mrak-Taritaš: Izmjenom GUP-a devastira se Donji grad

Bandić je poručio da će GUP u Skupštinu ''ići u 11. mjesecu, bez obzira na mišljenje vijeća gradskih četvrti i odbora jer oni nisu obvezujući, nego konzultativnog karaktera''. Dodao je da GUP za tjedan dana ide u proceduru u ministarstvo koje će o njemu dati svoje mišljenje. ''To nije moj GUP, nego Grada Zagreba. Nije ni proračun moj, nego proračun Grada Zagreba'', zaključio je Bandić.

''Lokalna su vijeća odbila ovakav GUP. Pa zar ste vi pametniji od svih njih?'' pitao je Mišić Bandića. ''Vi mene učite kako da slušam građane, a ja dobio šest mandata. Kako vas nije sram, vas koji u životu niste ni pasju kućicu napravili? Kako vas sramota nije'', poručio je gradonačelnik Mateju Mišiću.

Gradonačelnik je kazao da vjeruje premijeru Andreju Plenkoviću i da će zadnji prestati podupirati Vladu. “Zašto? Zato što smo partneri. Oboružan sam strpljenjem i na političkim nogama sam 29 godina. Svi su umrli ili su u mirovini'', rekao je Bandić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad će? Hoće li jedan od najvažnijih dokumenta biti na dnevnom redu? Bandić: ''GUP nije na dnevnom redu, hvala lijepa''

Na sjednici će se raspravljati i o poslovnim izvješćima uprava Zagrebačkog holdinga, ZET-a, Zagrebačkog velesajama, Zagrebačkog inovacijskog centra i Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, za prvih šest mjeseci.

Također, na dnevnom je redu i Bandićev prijedlog strategije demografskog razvoja za razdoblje od 2019. do 2031. godine i Akcijski plan provedbe mjera gradske demografske politike. Na dnevnom je redu i dopuna odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja kojom Klub gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a predlaže da se ta mjera ukine nakon 30. lipnja 2020. jer nije polučila rezultate. (V.P./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene