Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatreno ludilo

Jesu li navijači na Trgu bana Jelačića kršili mjere? "Prvih par redova je bilo diskutabilno, ostalo sve pod kontrolom"

Kao i na stadionima, Euro se i među navijačima prati prema posebnim epidemiološkim pravilima novog normalnog. Pa su diljem Hrvatske - na trgovima, u kafićima, navijačkim zonama - na snazi bila posebna epidemiološka pravila.

Na Gatu Karoline Riječke, gdje je postavljena riječka navijačka zona, navijačima se mjerila temperatura. Stolovi su postavljeni s razmakom, no ipak se stvorila gužva. Sve su nadzirali COVID redari.

Pročitajte i ovo Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH" Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

I u Zagrebu su pojačan nadzor vršili redari. Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu okupilo se nešto više navijača nego što je bilo dopušteno u toj zoni. Organizatori su dijelili maske, no rijetki su ih nosili. U dobrom raspoloženju i unatoč porazu, navijači su se ostali družiti i nakon utakmice.

Sve je pratio Ivan Čorkalo koji se s Trga javio u Dnevnik Nove TV. 

"Nitko nije ostao u središtu Zagrebu slaviti. Iako je navijača tijekom utakmice bilo najviše na glavnom zagrebačkom trgu. Prije svega, navijači su pazili do trenutka kada će se skupiti i hoće li uopće dolaziti. Na kraju ih se skupilo puno više od najavljenog", rekao je Čorkalo.

Uz kratka prekidnja pojedinih navijača, razgovarao je s Tomislavom Mileisom iz kluba navijača ''Mi Hrvati'' koji je objašnjavo kako to da se skupilo više navijača nego se trebalo. 

''Ovo je bila najizazovnija utakmica u skupini i mi smo poštivali sve propisane mjere Stožera. Imali smo 30 redara, umjesto 10 redara, dijelile su se maske. Sve je prošlo jako dobro, osim prvih par redova. Nije bilo kiksa. Trg je otvoren prostor, ljudi cirkuliraju'', pojasnio je.

Bilo je, kaže, policije, civilne zaštite i svih službi koje je Stožer poslao. ''Bili smo u kotaktu sa službama. Oduševili smo s nastupom'', istaknuo je.

No, snimke pokazuju suprotno. ''Ipak prvih dva tri reda. Mi na neki način ne možemo ljudima braniti da dođu na Trg. Prvih par redova je bilo diskutabilno, ostalo sve pod kontrolom'', kazao je Mileis.

Misli da će možda biti simboličnih kazni, ali nakon razgovora sa službama koje su bile s njima, Mileis ističe da su svi dali podršku i rekli da je bilo jako dobro.

 

Više o navijačkom ozračju pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene