Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kažu da štede novac

Vlast u jednoj od najslabije razvijenih županija ne pita za cijenu: Nabavili su električni automobil vrijedan 300 tisuća kuna

Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mijo (Foto: Dnevnik.hr) Mijo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Renata (Foto: Dnevnik.hr) Renata (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dubravka (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
U Sisačko-moslavačkoj županiji vladajući su nabavili automobil vrijedan nekoliko stotina tisuća kuna. Iako je riječ o županiji koja je i ekonomski i demografski jedna od najslabije razvijenih, kada je riječ o luksuzu, vlast ne pita.

Najnovija je kupnja Sisačko-moslavačke županije električni automobil, pomalo svemirskog izgleda, vrijedan gotovo 300 tisuća kuna. U županiji tvrde da ustvari štede novac pa tako u priopćenju navode da će ih vozilo uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti stajati oko 176 tisuća kuna bez PDV-a. Dodaju da je to izvrsno jer će dugoročno imati uštedu na gorivu.

Pročitajte i ovo Pretraživanje dronom - 1 Voda se povlači Na Odranskom polju još desetak konja, ne prijeti im više opasnost Slika nije dostupna Hrvatska među 4 najgore zemlje u EU Kako zaustaviti iseljavanje: Općine koje su uspješne imaju nešto zajedničko

Naša sugovornica Dubravka ljuta je jer smatra da se za taj novac moglo kupiti tri ili četiri nova auta. "Ima se, može se. Kad je bal, nek' je maskenbal", dodaje, a slično nam govori i Renata, koja vjeruje da postoje i potrebnije stvari za županiju od jednog električnog automobila kao na primjer "obnoviti dječje vrtiće i škole".

Građanin Siska Mijo pita se što se sve može promijeniti u Sisku za toliko novca te zaključuje kako to treba biti „nešto što će biti trajnije od automobila i što će koristiti više ljudi nego ovaj jedan koji se bude vozio u njemu".

Struka kaže da je cijena visoka zbog vrhunskih performansi. No Kristijan Tićak, stručnjak za automotosport, ističe: "Upravo stoga što se radi o jednoj od najsiromašnijih županija, treba odmah reći da je sigurno bilo jeftinijih izbora. Po novome, i struja se plaća, dakle ne može biti besplatno."

Tako u vodu pada teza da će se štedjeti na gorivu. Opravdanje da se ulaže u elektriku i ekologiju doduše stoji, no u županiji koju je uz to što je jedna od najsiromašnijih u zadnjih sedam godina napustilo 12 posto stanovnika, pitanje je za koga.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene