U Sisačko-moslavačkoj županiji vladajući su nabavili automobil vrijedan nekoliko stotina tisuća kuna. Iako je riječ o županiji koja je i ekonomski i demografski jedna od najslabije razvijenih, kada je riječ o luksuzu, vlast ne pita.

Galerija Mijo (Foto: Dnevnik.hr) Renata (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr) +0 Dubravka (Foto: Dnevnik.hr)

Najnovija je kupnja Sisačko-moslavačke županije električni automobil, pomalo svemirskog izgleda, vrijedan gotovo 300 tisuća kuna. U županiji tvrde da ustvari štede novac pa tako u priopćenju navode da će ih vozilo uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti stajati oko 176 tisuća kuna bez PDV-a. Dodaju da je to izvrsno jer će dugoročno imati uštedu na gorivu.

Vezani članci Razrušena Petrinja nakon potresa U Sisačko-moslavačkoj županiji nastava uživo u 44 škole. Poznato što će biti s maturom: "Računamo na više od 400 učenika" Život u Hrvatskoj: Baranja - 9 Ovaj hrvatski kraj ima više od tisuću četvornih kilometara prirodnih ljepota i samo jedan grad. No, iako hrana doslovno raste na sve strane - neki gladuju

Naša sugovornica Dubravka ljuta je jer smatra da se za taj novac moglo kupiti tri ili četiri nova auta. "Ima se, može se. Kad je bal, nek' je maskenbal", dodaje, a slično nam govori i Renata, koja vjeruje da postoje i potrebnije stvari za županiju od jednog električnog automobila kao na primjer "obnoviti dječje vrtiće i škole".

Građanin Siska Mijo pita se što se sve može promijeniti u Sisku za toliko novca te zaključuje kako to treba biti „nešto što će biti trajnije od automobila i što će koristiti više ljudi nego ovaj jedan koji se bude vozio u njemu".

Struka kaže da je cijena visoka zbog vrhunskih performansi. No Kristijan Tićak, stručnjak za automotosport, ističe: "Upravo stoga što se radi o jednoj od najsiromašnijih županija, treba odmah reći da je sigurno bilo jeftinijih izbora. Po novome, i struja se plaća, dakle ne može biti besplatno."

Tako u vodu pada teza da će se štedjeti na gorivu. Opravdanje da se ulaže u elektriku i ekologiju doduše stoji, no u županiji koju je uz to što je jedna od najsiromašnijih u zadnjih sedam godina napustilo 12 posto stanovnika, pitanje je za koga.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Počeo višednevni prosvjed protiv odlagališta medicinskog otpada u Sisku: "Zakulisne igre nećemo šutke promatrati" Prosvjed u Sisku (Foto: Pixsell,Nikola Cutuk) - 5 Prosvjed u Sisku (Foto: Pixsell,Nikola Cutuk) - 2 Prosvjed u Sisku (Foto: Pixsell,Nikola Cutuk) - 1 +1 Prosvjed u Sisku (Foto: Pixsell,Nikola Cutuk) - 3

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju