Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Zamjenik slovačkog premijera otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Obitelj u šoku

Širi se uznemirujuća snimka navodne otmice mlade Izraelke: "Nemojte me ubiti! Ne, ne, ne!"

Otmica Noe Argamani
Otmica Noe Argamani Foto: Screenshot / Twitter
Uznemirujuća snimka otmice mlade Izraelke koja je u trenutku napada Hamasa bila na glazbenom festivalu širi se društvenim mrežama.

U iznenadnom napadu palestinskih naoružanih napadača na izraelske gradove, koji je počeo u subotu, a traje i dalje, poginulo je najmanje 250 Izraelaca, dok je još 230 stanovnika Gaze ubijeno u izraelskom osvetničkom bombardiranju.

Društvenim mrežama šire se brojne snimke i tvrdnje, od kojih mnoge nije moguće, barem zasad, vjerodostojno potvrditi. Pozornost medija privukla je i snimka na kojoj djevojka sjedeći na stražnjem dijelu motocikla navodnog terorista, ispruženih ruku usmjerenih prema svom dečku, moli za svoj život.

"Nemojte me ubiti! Ne, ne, ne!" govori, ali vozač ubrzava i odvozi je, ostavljajući pritom u pustinji njezina dečka, koji se čini bespomoćan.

Daily Mail tvrdi da se radi o Noi Argamani i Aviju Nathanu, djevojci i mladiću koji su tijekom napada Hamasa na Izrael bili na glazbenom festivalu usred pustinje.

"Zamislite kako je njezinoj obitelji", komentirao je Amir Moadi, njezin cimer sa sveučilišta, te dodao da su za otmicu saznali tek kada su slučajno naišli na snimku na internetu.

Zajedno sa stotinama drugih Izraelaca, mladi je par bio na glazbenom festivalu mira kraj granice s Pojasom Gaze koji je u trenutku napada još uvijek trajao.

Međutim, proslava se pretvorila u kaos nakon što su palestinski teroristi počeli ispaljivati rakete i pucati na gomilu. Na internetu su objavljene i snimke na kojima se, kako se tvrdi, vidi da se militanti mjestu održavanja festivala približavaju i paraglajderima.

Pročitajte i ovo Napad u Izraelu - 1 Žestoke borbe VIDEO/FOTO Razbuktavanje sukoba na Bliskom istoku koristi Rusiji: "Terorizam i rat ne donose rješenja, nego samo smrt i patnju"

Na snimkama s društvenih mreža može se vidjeti da stotine ljudi vrište i plaču dok trčeći bježe.

"Posljednji smo se put s njom čuli oko 10 ili 11 sati, kada nam je svima poslala poruku da su teroristi otvorili vatru i da svi jure, ali da su oboje na sigurnom i skrivaju se. Otad se nismo čuli s njima, ali onda smo, nažalost, vidjeli uznemirujuće videosnimke njezine otmice na internetu", ispričao je Moadi te dodao da obitelj želi da se vijest o otmici pročuje jer se nadaju da netko može pomoći.

"Njezini su roditelji u šoku i ne mogu ni govoriti. Ona im je jedino dijete", rekao je.

Hamas je u subotu ujutro pokrenuo veliki napad na Izrael s tisućama ispaljenih raketa i iznenadnim probijanjem granice, nakon čega su militanti počeli izazivati kaos.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene