Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvuči privlačno, ali...

Pazite da ne nasjednete! Iz HŽ-a upozoravaju na veliku prijevaru: "Budite oprezni"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Dusko Marusic/Cropix
Nagradna igra koja korisnicima dijeli godišnje karte za vlak za samo 20 kuna nova je vrsta prijevare na društvenim mrežama.

Društvenim mrežama širi se lažna nagradna igra koja, kako piše u lažnom oglasu, dijeli godišnje karte za vožnju vlakom za samo 20 kuna. 

Iz Hrvatskih željeznica upozorili su građane da je riječ o phishing kampanji, vrsti prijevare u kojoj se netko predstavlja kao legitimna organizacija - a da to nije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ilegalno se uselili U stan nagurali 40 ovaca! Policija uhitila dvojicu muškaraca u krvavim majicama

Zatim traže od posjetitelja da unesu svoje osobne podatke, podatke za prijavu ili brojeve kreditnih kartica, uplaćivanje iznosa i slične radnje kojima se kasnije prevaranti mogu okoristiti.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade sjednica vlade Plenković progovorio o plaćama državnih službenika te otkrio velike promjene

"U slučaju da primite takvu poruku molimo vas da budete pažljivi i nipošto ne šaljete svoje osobne podatke ili podatke o svojoj kartici", naglasili su iz HŽ-a.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene