Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvalio na podršsci

Šipuš: Dovršit ću ključne projekte ministarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik ministra kulture Berislav Šipuš izjavio je u petak poslije podne u Zagrebu kako će, ako bude imenovan ministrom kulture, dovršiti ključne projekte što ih je to ministarstvo započelo i naslijedilo.

Zahvalio je Hrvatskoj narodnoj stranci - liberalnim demokratima na kandidaturi za mjesto ministra kulture Republike Hrvatske. "Dužnost mi je zahvaliti HNS-u, ali je red pričekati da se odvije zakonska procedura u Saboru do imenovanja", rekao je Šipuš poslije konferencije za novinare na kojoj je u zagrebačkom Muzeju Mimara predstavljena kandidatura hrvatskih gradova za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Dodavši kako će nakon preuzimanja mandata dovršiti sve ključne projekte što ih je ministarstvo započelo i naslijedilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podržat će ga Milanović: Šipuš je i moj prijedlog za novog ministra kulture Slika nije dostupna Pala odluka HNS predlaže Berislava Šipuša za ministra kulture

Za optužbe Udruga Promo za klijentelizam smatra kako je riječ o skupini kolega koji ne predstavljaju rock glazbu. Oni nisu rock glazbenici, oni su vrijedni ljudi koji rade u menadžmentu, rekao je. "Imali smo već dva sastanka u Ministarstvu kulture kako bismo riješili te probleme", dodao je Šipuš.

Udruga Promo, koja okuplja organizatore suvremene autorske rock i pop glazbe, krajem ožujka je poručila da zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš ne smije postati novi ministar, tvrdeći da je vlastitim projektima u 2015. dodijelio čak 30 posto javnih sredstava za glazbu, odnosno 2,4 milijuna kuna i da mu je gradski Ured za kulturu dodijelio dodatnih 1,2 milijuna kuna, dok rock glazba nije dobila ni jednu kunu.

Nije želio komentirati tvrdnje o nepravilnostima u trošenju preko službene kartice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene