Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati Vladi će predložiti da novi ministar kulture, u zamjenu za dosadašnju ministricu Andreu Zlatar Violić, bude Berislav Šipuš, priopćeno je u četvrtak iz HNS-a.


Odluka je donesena u redovitoj proceduri na stranačkim tijelima, navode iz Odnosa s medijima HNS-a. Berislav Šipuš do sada je obnašao dužnost zamjenika ministrice kulture.

Vezani članci Slika nije dostupna Podignuta optužnica protiv Andreje Zlatar Violić Slika nije dostupna USKOK podigao optužnicu protiv bivšeg ministra kulture Berislava Šipuša

Andrea Zlatar Violić 25. ožujka poslala je pismenu ostavku na funkciju ministrice kulture, koju je premijer Zoran Milanović prihvatio.

Pusić: Berislav Šipuš će mijenjati bivšu ministricu kulture

U ostavci Zlatar Violić je navela da zbog nalaza Državne revizije u Ministarstvu kulture prihvaća odgovornost za nepravilnosti u računovodstvenom poslovanju i ispričala se zbog nedovoljne kontrole i nepridržavanja propisa u financijskom poslovanju. Istaknula je da iako su sva dugovanja podmirena smatra kako je logična posljedica njezine odgovornosti za nepravilnosti u financijskom poslovanju - ostavka, te kako stoga podnosi ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi RH.

Njezina je ostavka bila deveta smjena ministara u Vladi Zorana Milanovića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook