Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri sindikata HŽ-a

Sindikati za ponedjeljak najavljuju 15-minutno zaustavljanje vlakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri sindikata Hrvatskih željeznica najavila su danas prvu industrijsku akciju - prosvjed i to zaustavljanjem svih vlakova na prugama Hrvatskih željeznica u ponedjeljak, 15. ožujka, od 10,55 do 11,10 sati, a zbog problema u društvima nastalim podjelom jedinstvenog HŽ-a i potrebe neodgodivog rješavanja problema u HŽ-u.

Tu akciju Sindikat željezničara Hrvatske, Sindikat tehničkog pregleda vagona i vlakova HŽ-a, Sindikat prometnika vlakova Hrvatske i Sindikat strojovođa Hrvatske najavili su u dopisu Vladi i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, odnosno premijerki Jadranki Kosor i ministru Božidaru Kalmeti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HŽ U AKCIJI Odlična vijest za umirovljenike u jednom dijelu Hrvatske: Moći će putovati vlakom besplatno u svim smjerovima Vlak Sarajevo-Ploče - 1 Prometovat će do 10. rujna Nakon gotovo desetljeća vratila se željeznička linija Sarajevo - Ploče, doznajte i koliko traje vožnja

Sindikati prosvjed najavljuju 'zbog problema u društvima nastalim podjelom jedinstvenih HŽ-Hrvatskih željeznica koji se prateklih mjeseci sve jasnije očituje (nekoliko teških i tragičnih nesreća)', kao i zbog neuvažavanja tih sindikata kao socijalnih partnera, a što se, kako navode, očituje kroz održavanje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća zakazane za 15. ožujka u 11 sati.

Oko tog vremena, u ponedjeljak, 15. ožujka, od 10,55 do 11,10 sati, sindikati najavljuju prosvjed i to na način da će 'zaustaviti sve vlakove na prugama Hrvatskih željeznica'.

Kao razloge najavljenog 15-minutnog zaustavljanja vlakova, sindikati navode 'neodgodivu potrebu rješavanja problema neulaganja u željezničku infrastrukturu; katastrofalno loš vozni red koji je doveo do smanjenja broja putnika, a u konačnici do prijedloga ukidanja vlakova, odnosno obustave prometa na pojedinim pruga; te neulaganja u vozne i vučne kapacitete (veliki broj izvanrednih događaja)'.

O svim tim problemima predstavnici četiri sindikata govorit će i na konferenciji za novinare koja će se održati neposredno pred najavljenu prosvjednu akciju. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene