Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeli usuglašavati stavove

Sindikati školstva: Nismo bojkotirali pregovore nego smo prekasno dobili poziv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi sindikati javnih službi danas su počeli usuglašavati stavove prema Vladinom prijedlogu izmjene Temeljnog kolektivnog ugovora.

Prvi put sindikati javnih službi sjeli su zajedno za stol. Daleko od očiju javnosti i bez poziva novinarima pokušali su usuglasiti stav prema Vladinom zahtjevu o ukidanju božićnice, smanjenju dnevnica i postotka na godine radnog staža, odnosno plaće.

Pročitajte i ovo Zakon o plaćama; ilustracija - 1 Veće plaće? Više od dva desetljeća rada Olji i nije donijelo bogzna što: "Ne omogućavaju mi da bez razmišljanja sebi priuštim neka sitna zadovoljstva" Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura

Ovaj put pojavili su se i najbrojniji školski sindikati. Predstavnici su tek ponovili da su pregovori počeli, no, čini se da još nisu došli do zajedničkog stava.

>> Linić sindikatima: Sigurno ćemo uštedjeti dvije milijarde kuna

Na pitanje jesu li do sada bojkotirali pregovore odgovorili su kako nisu, nego nisu dobili poziv na vrijeme.

'Bilo bi dobro kada bi imali jedan zajednički stav i to stav koji uvažava realnost i stav koji u krajnjem slučaju jasno stavlja na znanje što je naša misija. Naša misija je čuvati ugovorena prava', rekao je Ivici Babić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene