Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu ispunjeni uvjeti

Sindikati javnih službi neće doći na pregovore, državni hoće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati javnih službi ne žele pregovarati s Vladom.

Vlada je pozvala sindikate javnih službi na pregovore u utorak u 9,30 sati, a sindikate državnih službi u 11 sati, no pozivu će se odazvati samo predstavnici državnih službi, dok sindikati javnih službi poručuju da neće doći jer nisu ispunjeni uvjeti za nastavak pregovora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Renata Čulinović-Čaić Nisu prihvatili ponudu Nema dogovora sindikata i Vlade, hoće li liječnici u štrajk? "Mi nećemo biti roboti i nećemo raditi na takav način"

Šest sindikata javnih službi (učitelji, srednje škole, znanost i visoko obrazovanje, socijalna skrb, kultura i medicinske sestre) uputili su pismo Vladi i njezinu potpredsjedniku Boži Petrovu u kojem najavljuju da neće doći na pregovore ako se ne ispune njihovi uvjeti, a član sindikalnog pregovaračkog tima Branimir Mihalinec izjavio je u ponedjeljak da uvjeti nisu ispunjeni i vjerojatno ni neće biti.

Sindikati traže da na sastanku sudjeluje premijer Tihomir Orešković, koji jedini ima pravo donositi konačne odluke, kako bi se točno upoznao sa sporazumom o povećanju plaća zaposlenima u javnim službama i koliko on vrijedi, tako da članovi Vladina pregovaračkog odbora ne bi iznosili ideje za koje poslije kažu da ih nisu rekli i da to nisu točne informacije, rekao je Mihalinec na konferenciji za novinare.

Vlada se obvezala predložiti protokol o pregovaranju, no protokol još nismo dobili iako je prošlo više od dva tjedna od zadnjeg sastanka, upozorio je Mihalinec dodavši kao su sindikalci, slušajući i čitajući izjave nekih članova Vladina pregovaračkog odbora, shvatili da oni ne razumiju veličinu i težinu problema s plaćama u javnim službama.

Očekujem da nas iz Vladinog kabineta konzultiraju za termin sastanka i da prethodno odrade obveze koje smo zajedno dogovorili, naglasio je Mihalinec.

S druge strane, dolazak na pregovore u Banske dvore potvrdio je predsjednik Sindikata lokalnih i državnih službenika i namještenika Hrvatske Boris Pleša, koji očekuje da će sindikalci dobiti protokol o pregovorima i da će se pregovarati o ispunjenu sporazuma o povećanju osnovice za plaće za šest posto na temelju rasta BDP -a u zadnja dva tromjesječja. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene