Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi prosvjed u subotu

Preporod u subotu u podne ide u prosvjed: "Nećemo odustati dok koeficijenti ne budu pravedni"

Aktualno Galerija Sindikat Preporod - 2 Sindikat Preporod - 2 Foto: Vijesti u 17 Sindikat Preporod - 1 Sindikat Preporod - 1 Foto: Vijesti u 17 Željko Stipić, predsjednik školskog sindikata Preporod Željko Stipić, predsjednik školskog sindikata Preporod Foto: Vijesti u 17 +0 Ivana Valjak Ilić, nastavnička grupa Nastavnici.ORG Galerija 1/4 >>
Preporod i tri nastavničke grupe ne odustaju od prosvjeda. I dalje se ne slažu s uredbom Vlade o koeficijentima.

Nezadovoljstvo koeficijentima i dalje ne jenjava. Sindikat Preporod, uz tri nastavničke grupe, najavio je novi prosvjed za subotu u podne. Uredbu Vlade koja sutra stupa na snagu smatraju uvredljivom.

Smisao prosvjeda je, kažu, pritisak jer jedino tako Vladu mogu usmjeriti prema mijenjanju koeficijenata. Poručili su i da svojim akcijama zasigurno neće ući u predizbornu kampanju i dopustiti da ih bilo koja stranka u tu svrhu koristi.

"Koristimo građansko pravo prosvjedovanja za sve zaposlene u sustavu odgoja i obrazovanja i želim istaknuti da iako je premijer rekao da možemo prosvjedovati zato što smo zadnji, na prosvjedu ćemo biti prvi", rekla je Ivana Valjak Ilić iz nastavničke grupe Nastavnici.ORG.

Pročitajte i ovo Zgrade POS-a - 9 Zakon u upravljanju zgrada Hoće li poskupjeti pričuva, kolike će kazne plaćati glasni susjedi i što s klimom? Mijenja se važan zakon, doznajemo detalje

"Mi ćemo se boriti sve dok koeficijenti svih radnika u školama ne budu pravedni, odnosno dovedeni u suodnos sa radnicima u drugim javnim službama. To je naš cilj i od tog cilja mi odustati nećemo", rekao je Željko Stipić iz sindikata Preporod.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene