Ivan Vilibor Sinčić, lider Živog zida koji je godinama optuživao banke da su krive za krah malog i srednjeg gospodarstva ili odgovorne za dužničko ropstvo stanovništva, podigao je kredit od 515 tisuća kuna kako bi kupio kuću u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni.

Galerija


Tu je i okućnica od 1000 četvornih metara. Kredit će vraćati sljedećih deset godina, a svaki mjesec izdvajat će 5300 kuna.

Vezani članci Slika nije dostupna 'U Hrvatskoj je neposjedovanje vlastite nekretnine sinonim životnog neuspjeha' Slika nije dostupna Vlastiti stan više ne mora biti samo san

Iako danas sve smatra podmetanjima, prije četiri godine imao je drukčije mišljenje o bankama. "Stan ću kupiti prvi dan kad zemlju oslobodimo od monetarne okupacije, i kad ga bude mogao kupiti i ostatak naroda", izjavio je Sinčić u prosincu 2014.

Danas, pak, govori malo drugačije: "Ne bih uopće to komentirao, sve vam je u imovinskoj kartici već dugo vremena. Sve ostalo su medijske manipulacije i podmetanja zbog našeg kongresa, što smo evidentno pokazali snagu". 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr