Ivan Vilibor Sinčić, lider Živog zida koji je godinama optuživao banke da su krive za krah malog i srednjeg gospodarstva ili odgovorne za dužničko ropstvo stanovništva, podigao je kredit od 515 tisuća kuna kako bi kupio kuću u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni.

Galerija


Tu je i okućnica od 1000 četvornih metara. Kredit će vraćati sljedećih deset godina, a svaki mjesec izdvajat će 5300 kuna.

Vezani članci Ometanje deložacije na Črnomercu Aktivisti Živog zida zbog ometanja deložacija dobivaju velike kazne, a stranka im ne želi pomoći: "Izmanipulirani smo" Vilim Ribić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Nezavisni sindikat znanosti o svom glavnom tajniku: "Vilim Ribić je otklonio svaku sumnju u pogodovanje i sukob interesa"

Iako danas sve smatra podmetanjima, prije četiri godine imao je drukčije mišljenje o bankama. "Stan ću kupiti prvi dan kad zemlju oslobodimo od monetarne okupacije, i kad ga bude mogao kupiti i ostatak naroda", izjavio je Sinčić u prosincu 2014.

Danas, pak, govori malo drugačije: "Ne bih uopće to komentirao, sve vam je u imovinskoj kartici već dugo vremena. Sve ostalo su medijske manipulacije i podmetanja zbog našeg kongresa, što smo evidentno pokazali snagu". 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr