Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Sarajevu je održana rasprava o zahtjevu za provedbu kazne od pet godina zatvora izrečene Ognjenu Šimiću, a odluka o tome uslijedit će u razdoblju od najduže petnaest dana.


'Rasprava je provedena na zatvorenoj sjednici i odluka će biti donesena u zakonskom roku a to je petnaest dana', kazao je tajnik sarajevskog županijskog suda Slobodan Nikolić podsjećajući kako je presudu moguće očekivati i prije tog roka. Trenutačno nije bilo moguće doznati nešto više o drugim pojedinostima vezanim uz današnju raspravu.

Vezani članci Prometna nesreća kod Sarajeva - 1 Stravične scene kod Sarajeva: Automobil sletio s autoceste, poginula trojica muškaraca Slika nije dostupna Puhovski: Treba još nekoliko ovakvih presuda da bi se stvorili uvjeti za borbu protiv korupcije

Nova rasprava o zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se Šimića uputi na izdržavanje kazne temeljem međudržavnog sporazuma s Bosnom i Hercegovinom slijedila je nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH u žalbenom postupku ukinuo prvostupanjsku presudu Županijskog suda iz lipnja kojom je petogodišnja zatvorska kazna smanjena na dvije i pol godine.

>> Šimić uložio žalbu na umanjenu zatvorsku kaznu

Vrhovni sud Federacije BiH naložio je novu raspravu uz obrazloženje kako je Županijski sud donoseći prvostupanjsku odluku 'bitno povrijedio zakon o kaznenom postupku'. Obrana se žalila i na tu ublaženu presudu.

Ognjen Šimić u BiH boravi od 2008. godine kada je pobjegao iz Rijeke uoči izricanja presude po optužnici koja ga je teretila za primanje mita. Šimić je presudom Županijskog suda u Rijeci zbog toga osuđen na devet godina zatvora da bi mu Vrhovni sud Hrvatske tu kaznu smanjio na pet godina. (HIna)