Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Sarajevu u ponedjeljak potvrdio kaznu liječniku Ognjenu Šimiću zbog primanja mita


Obrana liječnika Ognjena Šimića žalit će se na odluku Županijskog suda u Sarajevu, koji mu je izrekao kaznu od dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita, potvrdio je u ponedjeljak za Hinu Šimićev odvjetnik u Sarajevu Nikica Gržić.

Vezani članci Ratko Mladić Pogledajte što su beogradski mediji pisali uoči presude balkanskom krvniku Ratku Mladiću Slika nije dostupna Ekskluzivno: Dok ga policija traži kod kuće, Ognjen Šimić pobjegao u Sarajevo

'Svakako ćemo se žaliti i, kao u prošlom slučaju, tražiti smanjenje zatvorske kazne', rekao je Gržić.

>> Šimiću ponovno izrečena kazna na dvije i pol godine zatvora

>> BiH: Obrana Ognjena Šimića ponovno tražila manju kaznu

Iz Županijskog suda u Sarajevu u ponedjeljak je otpremljena odluka kojom je Šimiću određena kazna zatvora od dvije i pol godine te zaštitna mjera zabrane obavljanja liječničke prakse pet godina od dana eventualne pravomoćnosti presude.

Pobjegao u Sarajevo

Šimića je sud proglasio krivim zbog kaznenog djela primanja mita dok je kao kardiokururg radio u bolnici u Rijeci. Za to je kazneno djelo pravomoćno osuđen na pet godina zatvora, što je potvrdio i Vrhovni sud.

Šimić je još uoči izricanja prvostupanjske presude na Županijskom sudu u Rijeci pobjegao u Sarajevo, gdje i sada živi.

Sarajevski Županijski sud presudu od dvije i pol godine zatvora donio je rješavajući zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa 'za izvršenje kazne' koja je Šimiću izrečena u Hrvatskoj. Ublažena presuda temelji se na zakonskim odredbama kojima su u BiH predviđene manje kazne za primanje mita nego u Hrvatskoj. (Hina)