Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podsjećamo

Silne afere isisale milijune iz HEP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mravak je na čelu HEP-a od 2004., a oštećivati ga je navodno počeo tek 2006.

Prvi put na nagovor Vlade, kad je dao 300 milijuna kuna za kupnju nekupljivog, elektropreme na autocestama, koja po zakonu ne može prijeći u ičije vlasništvo osim HAC-ovo. Potkradanjem HEP-a spašen je HAC. Već sljedeće godine HEP su oštetili za još milijardu i pol, kad su u najnepovoljnije vrijeme kupili previše skupe struju, pa je onda prodavali četiri puta jeftinije.

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem" Slika nije dostupna Nakon nevremena HEP o stanju u Gorskom kotaru: Šteta je minimalno 50 milijuna kuna

Pored žive HEP-ove pravne službe od 130 pravnika, 2008. dekanu Ekonomskog fakulteta za izradu menađerskih ugovora plaćali su 380.000 kuna po komadu. Inače, te obrasce udruga menađera nudi besplatno. Za uzvrat dekan Tipurić se upoznao s djecom svih čelnika HEP-a, koja studiraju na njegovom fakultetu. Desetak najjzaslužnijih zaposlenika od firme je kupilo stanove na sniženjima, nekad i do 70 postotnim. U rješavanju njihovih stambenih pitanja HEP je izgubio još 5 milijuna kuna.

Unajmljivali stanove, ignorirali štednju, mijenjali kablove za vino...

A nešto manje istaknutijim djelatnicima uprava je unajmila stanove. I tvrdili da dvogodišnji najam četiri stana plaćaju 700.000 kuna, iako je taj iznos bio barem upola manji. HEP je na svojoj platnoj listi četiri godine držao Radu Buljubašića, tokara iz središnjeg odbora HDZ-a. Kako je primao 4.000 kuna plaće i otkupio jedan od onih jako sniženih stanova, stajao ih je ukupno 670.000 kuna. Kad je Vlada pozivala na štednju, HEP je za šest Audija dao 3 milijuna kuna.

Nisu zaboravili ni pogodnosti robne razmjene , pa su vinaru Ivanu Enjingiju kablove vrijedne 60.000 kuna zaračunali u vinu. A u trampi je 7, 5 deci vina navodno vrijedilo 600 kuna. Pa su HEP-ovci jedni od rijetkih bili svjesni kvalitete hrvatskih vina i bili ga spremni pošteno platiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene