Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrebačka nesreća

Sidikat željeznica: Istraga povjerenstva je nečuvena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražno Povjerenstvo za željezničku nesreće koja se dogodila u prosincu na Glavnom zagrebačkom kolodvoru, smatraju u sindikatu hrvatskih željezničara, nije ni objektivno ni kvalitetno, a njegovi članovi su u sukobu interesa.

U sindikatu tvrde da je predsjednik Nadzornog odbora 'HŽ vuče vlakova', Branimir Jerneić koji je sastavio Povjerenstvo, u sukobu interesa, kao i neki drugi članovi. Najodgovornijim ipak smatraju ministra Kalmetu, a zbog svega toga, Sindikat hrvatskih željezničara svoje će primjedbe poslati ministru Kalmeti, DORH-u i USKOK-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

>> U udaru vlaka u odbojnik 60 ozlijeđenih

'Oni su samo iz jednog članka pravilnika o održavanju željezničkih vozila, izvukli da je održavatelj odgovoran za ispravnost kočnica, a nisu uopće utvrdili što je uzrok nesreće. To nema nigdje!', kaže Ivan Forgač, predsjednik Sindikata hrvatskih željeznica. 'Smatramo da se pothitno mora oformiti, ili u Ministarstvu prometa, ili u MUP-u, neka forenzička ekipa ljudi, koji bi bili stručni i koji bi mogli korektno istražiti kada dođe do željezničke nesreće', zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene