Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražno Povjerenstvo za željezničku nesreće koja se dogodila u prosincu na Glavnom zagrebačkom kolodvoru, smatraju u sindikatu hrvatskih željezničara, nije ni objektivno ni kvalitetno, a njegovi članovi su u sukobu interesa.


U sindikatu tvrde da je predsjednik Nadzornog odbora 'HŽ vuče vlakova', Branimir Jerneić koji je sastavio Povjerenstvo, u sukobu interesa, kao i neki drugi članovi. Najodgovornijim ipak smatraju ministra Kalmetu, a zbog svega toga, Sindikat hrvatskih željezničara svoje će primjedbe poslati ministru Kalmeti, DORH-u i USKOK-u.

Vezani članci Češki turistički vlak stigao u Split - 2 Veliki test, stigli su nam prvi turisti: Iz ove zemlje gosti smiju neometano u Hrvatsku 22 dana nakon cijepljenja Policija, ilustracija Veleposlanica obavijestila Vladu o incidentima protiv bugarskih državljana, MUP prikuplja informacije

>> U udaru vlaka u odbojnik 60 ozlijeđenih

'Oni su samo iz jednog članka pravilnika o održavanju željezničkih vozila, izvukli da je održavatelj odgovoran za ispravnost kočnica, a nisu uopće utvrdili što je uzrok nesreće. To nema nigdje!', kaže Ivan Forgač, predsjednik Sindikata hrvatskih željeznica. 'Smatramo da se pothitno mora oformiti, ili u Ministarstvu prometa, ili u MUP-u, neka forenzička ekipa ljudi, koji bi bili stručni i koji bi mogli korektno istražiti kada dođe do željezničke nesreće', zaključio je.