Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U sklopu 11. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se održava u Šibeniku, večeras su dodijeljene nagrade i priznanja najboljim poduzetnicima u osam kategorija.


Najboljom u kategoriji malog poduzetnika proglašena je informatička tvrtka Ekobit iz Zagreba koja se bavi razvojem softvera i uslugama informatičkog savjetovanja, a najboljim srednjim poduzetnikom proglašen je proizvođač kotlova za distributivne, energetske i specijalne transformatore tvrtka Ferokotao iz Donjeg Kraljevca.

Vezani članci Policija, ilustracija DORH objavio detalje: Šibenski lihvari dva puta pokušali oteti dužnikovu 12-godišnju kći te je lakše ozlijedili Slika nije dostupna Šibenik: Završeno 12. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu

Za najbolju poduzetnicu izabrana je tvrtka Kelteks iz Karlovca, a nagradu je preuzela jedna od četiriju vlasnica Dubravka Keleković. 

Tvrtka proizvodi staklene mrežice i staklene tkanine.

Nagradu za najboljeg mladog poduzetnika dobila je tvrtka
Madig-Mrežnica, a priznanje je primila direktorica Ana Magdić. Tvrtka se proizvodi, prerađuje i pakira ogulinski kiseli kupus.

Najboljim malim izvoznikom proglašena je tvrtka Presenta Nova, koja izrađuje opremu za izlaganje naočala sa sigurnosnim sustavom protiv krađe u optičarskim trgovinama. Tvrtka izvozi u 50 zemalja, a izvoz sudjeluje s više od 95 posto prometa tvrtke.

Najboljim srednjim izvoznikom proglašena je tvrtka Big Toys koja proizvodi stolove, stolice, sve vrste i dijelove namještaja te dječje bicikle.

Nagradu za najbolju poduzetničku zonu dobila je Poduzetnička zona "Kneginec" na južnom ulazu u grad Varaždin. Zona se prostire na 170 hektara, a posebno je zanimljiva ulagačima u uslužnim i trgovačkim djelatnostima.

Nagradu "Dr. Milan Arko" za najinovativnijeg poduzetnika dobio je Goran Brkić, direktor tvrtke "Brkić izumi" iz Zagreba.