Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šibenik: Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu 11. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se održava u Šibeniku, večeras su dodijeljene nagrade i priznanja najboljim poduzetnicima u osam kategorija.

Najboljom u kategoriji malog poduzetnika proglašena je informatička tvrtka Ekobit iz Zagreba koja se bavi razvojem softvera i uslugama informatičkog savjetovanja, a najboljim srednjim poduzetnikom proglašen je proizvođač kotlova za distributivne, energetske i specijalne transformatore tvrtka Ferokotao iz Donjeg Kraljevca.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Slika nije dostupna Šibenik: Završeno 12. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu

Za najbolju poduzetnicu izabrana je tvrtka Kelteks iz Karlovca, a nagradu je preuzela jedna od četiriju vlasnica Dubravka Keleković. 

Tvrtka proizvodi staklene mrežice i staklene tkanine.

Nagradu za najboljeg mladog poduzetnika dobila je tvrtka
Madig-Mrežnica, a priznanje je primila direktorica Ana Magdić. Tvrtka se proizvodi, prerađuje i pakira ogulinski kiseli kupus.

Najboljim malim izvoznikom proglašena je tvrtka Presenta Nova, koja izrađuje opremu za izlaganje naočala sa sigurnosnim sustavom protiv krađe u optičarskim trgovinama. Tvrtka izvozi u 50 zemalja, a izvoz sudjeluje s više od 95 posto prometa tvrtke.

Najboljim srednjim izvoznikom proglašena je tvrtka Big Toys koja proizvodi stolove, stolice, sve vrste i dijelove namještaja te dječje bicikle.

Nagradu za najbolju poduzetničku zonu dobila je Poduzetnička zona "Kneginec" na južnom ulazu u grad Varaždin. Zona se prostire na 170 hektara, a posebno je zanimljiva ulagačima u uslužnim i trgovačkim djelatnostima.

Nagradu "Dr. Milan Arko" za najinovativnijeg poduzetnika dobio je Goran Brkić, direktor tvrtke "Brkić izumi" iz Zagreba. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene