Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZARADILI KAZNENU PRIJAVU

Prevarom prisvojili gotovo osam milijuna kuna, oštetili proračun za više od 1,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestorica muškaraca u dobi od 30 do 70 godina prijavljena su zbog nekoliko kaznenih djela. Od utaje poreza, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju do prijevare i krivotvorenja isprava.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba starosti 56, 70, 49, 30, 61 i 32 godina.

Sumnja se da je osumnjičeni 56-godišnjak, kao stvarni direktor četiriju trgovačkih društava, tijekom 2014. i 2015. godine s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi međusobno povezao ostale osumnjičene kroz fiktivne poslovne odnose sa 61-godišnjakom s čijeg poslovnog računa društva je i isplaćen sveukupni iznos od 7.990.745 kuna.

Isplata je, sumnjaju, obavljena bez stvarnog poslovnog odnosa i svrhe iz kojeg razloga je od strane Porezne uprave poreznom obvezniku-društvu s čijeg poslovnog računa je novac isplaćen osporeno pravo na odbitak pretporeza odnosno utvrđena je obveza poreza na dodanu vrijednost u iznosu od 1.598.049 kuna, za koji je iznos i oštećen Državni proračun Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Dražen Oreščanin Niz reakcija Oreščanin ima kontraprijedlog: "Ako radiš u javnoj službi i nisi se cijepio – nema plaće"

Pročitajte i ovo Koronavirus, Ilustracija - 10 Hrvatska iz minute u minutu U Hrvatskoj manje od 100 novozaraženih, preminule tri osobe: Provjerite kakvo je stanje u vašoj županiji

Također, 32-godišnjaku i 56-godišnjaku stavlja se na teret krivotvorenje isprave i prijevara kada su krajem studenoga 2014. godine u poslovnici za financijske usluge pokušao podići 100.000 kuna, ali kad je shvatio da su zaposlenici posumnjali u zakonitost njegove namjere, on se udaljio s mjesta događaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene