Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prvi posjet novoj Vladi stigao je nadzornik europske komisije za Hrvatsku Servaas Deroose. U Banskim dvorima sastao se s premijerom Oreškovićem, ministrom financija te guvernerom Vujčićem.


Europski nadzornik već kroz dva tjedna želi nacrt proračuna, a usto je bolje upoznat sa svim stavkama proračuna te mogućnostima gdje se može rezati nego većina hrvatskih ministara.

Vezani članci Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Vlada zaposlenima u zdravstvu duguje 1,5 milijardi kuna, Marić: "U proračunu nema skrivenog novca za zdravstvene djelatnike" Slika nije dostupna MINISTAR MARIĆ POTVRDIO Sljedeći tjedan donosi se sveobuhvatni set reformi

Naime, on nadzire hrvatski proračun već od protekle vlade, on je to nadzirao i kod drugih zemalja kao što su Španjolska, Portugal, Grčka... Vlada bi osim proračuna trebala pripremiti i prijedlog reformi koje bi trebala poslati Europskoj komisiji.

Ovo je čovjek koji ima puno utakmica u nogama i s njim nema muljanja, on jako dobro zna što se od njega očekuje.

Ministar financija Zdravko Marić ne može uštedjeti više od 4 milijarde kuna kako je zamislio bez da se diraju prava. I sam ministar šalje dvosmislene poruke. Ne možete uštedjeti ako nećete dirati stečena prava.

Pitanje je umijeća kako ministar misli dovesti deficit na 3 posto, a da ne dira stečena prava, plaće ili mirovine.