Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prvi posjet novoj Vladi stigao je nadzornik europske komisije za Hrvatsku Servaas Deroose. U Banskim dvorima sastao se s premijerom Oreškovićem, ministrom financija te guvernerom Vujčićem.


Europski nadzornik već kroz dva tjedna želi nacrt proračuna, a usto je bolje upoznat sa svim stavkama proračuna te mogućnostima gdje se može rezati nego većina hrvatskih ministara.

Vezani članci Zdravko Marić Marić o smanjenju broja ministarstava: "To donosi sa sobom racionalizaciju troškova i bolje funkcioniranje Vlade" Slika nije dostupna Marić najavljuje drugu godinu zaredom niži od očekivanja proračunski deficit

Naime, on nadzire hrvatski proračun već od protekle vlade, on je to nadzirao i kod drugih zemalja kao što su Španjolska, Portugal, Grčka... Vlada bi osim proračuna trebala pripremiti i prijedlog reformi koje bi trebala poslati Europskoj komisiji.

Ovo je čovjek koji ima puno utakmica u nogama i s njim nema muljanja, on jako dobro zna što se od njega očekuje.

Ministar financija Zdravko Marić ne može uštedjeti više od 4 milijarde kuna kako je zamislio bez da se diraju prava. I sam ministar šalje dvosmislene poruke. Ne možete uštedjeti ako nećete dirati stečena prava.

Pitanje je umijeća kako ministar misli dovesti deficit na 3 posto, a da ne dira stečena prava, plaće ili mirovine.