Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Osijeku je u potpunoj tajnosti srušena obiteljska kuća u Dubrovačkoj 30, mjesto ubojstava dvojice srpskih civila u slučaju 'Seletejp'.


U sudskom postupku protiv Glavaša, taj je objekt mjesto zločina na kojem je trebalo rekonstruirati događaje.

Vezani članci Ilustracija Kao 20-godišnjak rukama, nogama i kundakom tukao civile, šestorica usmrćena: Uhićen zbog ratnog zločina u Vukovaru Slika nije dostupna Prvi svjedoci na ponovljenom suđenju Glavašu za "Garažu" i "Selotejp": Marguš se nije mogao ničeg sjetiti

Kako se neslužbeno doznaje, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu uputilo je dopis Županijskom sudu u Zagrebu,
na kojem se vodi slučaj 'Selotejp', u kojem traži da Sud obustavi rušenje objekta. 

Tužiteljstvo je zatražilo sudsku zabranu daljnjeg rušenja jer smatra da je riječ o mjestu zločina, doznaje se u Državnom odvjetništvu RH.

Zabranu daljnjeg rušenja objekta u Dubrovačkoj ulici 30 od
predsjednika Sudskog vijeća Željka Horvatovića, pred kojim se vodi postupak protiv Branimira Glavaša i šestero bivših pripadnika SUS-a, danas poslije podne je zatražila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Jasmina Dolmagić, koja u tom predmetu zastupa optužbu.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu na kojemu se vodi postupak u slučaju selotejp Krešimir Devčić izjavio je večeras da Sud do kasno poslijepodne nije zaprimio zahtjev tužiteljice te da će nešto više o svemu znati tek sutra. 

Predstavnik HHO-a u Osijeku Jaroslav Pecnik danas je obavijestio novinare da je u tijeku rušenje kuće u Dubrovačkoj 30. U toj se kući trebala obaviti rekonstrukcija događaja što je sada onemogućeno, rekao je novinarima Pecnik. 

Kuća u Dubrovačkoj 30 bila je u vlasništvu građanina srpske
nacionalnosti do 1991. godine, a tko je sada vlasnik mediji danas nisu uspjeli otkriti.