Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je kao 'stupidnu glupost' komentirao zahtjev Srbije Međunarodnom sudu pravde u Haagu da se Hrvatskoj zabrani proslava Oluje.


'Stupidna glupost', kratko je Šeks novinarima komentirao zahtjev Srbije, koja je u svojoj protutužbi protiv Hrvatske od Međunarodnog suda pravde zatražila da Hrvatskoj zabrani da 5. kolovoza slavi kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Šeks je to izjavio nakon sjednice Odbora za Ustav, kojim predsjedava, a novinari su za komentar tražili i članice tog odbora Vesnu Pusić (HNS) i Ingrid Antičević Marinović (SDP). Pusić je istaknula da je unutarnja stvar Hrvatske kako će obilježavati svoje blagdane i proslave, te da to nema nikakve veze sa Srbijom. 'Pa nitko od Srbije ne traži da slavi Oluju', poručila je. SDP-ova zastupnica smatra kako je 'ignorancija' najbolji komentar za spomenuti srbijanski zahtjev.

Vezani članci Sanja Jerković i Milan Bandić (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) Bandić zabranio pročelnicama da sudjeluju o raspravi o izvješću o "Zagrebačkom Manhattanu" Slika nije dostupna Sud joj zabranio glasan seks, ali ona se ne da

>> VIDEO: 'Hrvatskoj treba zabraniti proslavu Dana pobjede'

'Ne treba dizati jedra na svaki takav povjetarac', kazala je Antičević Marinović. Hrvatski mediji prenijeli su, naime, izjavu Saše Obradovića, koordinatora pravnog tima Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, da je Srbija u protutužbi navela kako Hrvatska i danas krši Konvenciju o sprječavanju genocida jer nije kaznila počinitelje zločina nad Srbima tijekom vojno-redarstvene akcije Oluja. Obradović je kazao da je Srbija u toj protutužbi zatražila kompenzaciju za žrtve genocida i povratak izbjeglih Srba nakon Oluje, kao i da Međunarodni sud pravde Hrvatskoj zabrani proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. (Hina)