Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šeks traži povišicu za svog predstojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u saborsku proceduru amandmane na Vladin prijedlog izmjena Zakona o pravima i obvezama državnih dužnosnika, kojim traži da se dužnosnikom smatra i predstojnik Ureda predsjednika Sabora.

U amandmanu Šeks traži da se plaća predstojnika Ureda predsjednika Sabora izjednači s predloženim plaćama predstojnika Vladinih ureda.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

Šeks je amandman uputio kao zastupnik HDZ-a, a obrazlaže kako bi status državnog dužnosnika predstojnik njegova ureda trebao dobiti zbog 'složenosti poslova i djelokruga rada'.

Predlaže da koeficijent za izračun plaće predstojnika Ureda
predsjednika Sabora iznosi 5,27, kao što je predviđeno za predstojnike triju Vladinih ureda - za zakonodavstvo, za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade i za informiranje, kao i za članove DIP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene