Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šeks pustio u rad plinovod u Baranji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks danas je u Belom Manastiru pustio u rad novoizgrađeni plinovodni sustav Baranje i plinsko-distribucijski sustav za grad Beli Manastir.

U izgradnju plinovodnog sustava Baranje tvrtka PLINACRO uložila je oko 105 milijuna kuna, a HEP-plin uložio je oko 10 milijuna kuna za izgradnju 70 kilometara belomanstirske distribucijske mreže.

Pročitajte i ovo Plin, ilustracija - 1 Sve objasnili Oglasila se HERA: Objasnili odluku zašto je Gradska plinara izgubila opskrbu u Zagrebu Tomislav Tomašević Kako namjeravaju uspjeti? Tomašević o Međimurje plinu: "U najmanju ruku, ovakav natječaj nije normalan"

Plinofikacijski sustav Baranje, čija je gradnja počela u rujnu prošle godine, sastoji se od plinovoda Belišće-Osijek, dugog 40 kilometara, plinovoda Bolman-Beli Manastir, dugog osam kilometara, te dviju mjerno-redukcijskih stanica - Mece i Beli Manastir.

Puštajući u rad plinovodni sustav, predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks je istaknuo da je riječ o kapitalnoj investiciji koja će biti od velike pomoći kućanstvima, ali i pokretač razvoja gospodarstva.

"Ovim primjerom pokazuje se odgovornost za ovaj dio Hrvatske, a niz drugih projekta, koji će se na ovome području realizirati u cestogradnji i vodoopskrbi, pokazuje da ovaj dio Hrvatske nije zapostavljen", naglasio je Šeks.

Napomenuo je da je plinofikaciju Baranje prošla Vlada predvidjela za razdoblje od 2011. do 2013. godine, no ova je Vlada prepoznala važnost tog projekta i dala mu prioritet, kazao je.

Belomanastirski gradonačelnik Davorin Bubalović rekao je kako će plin, kao čisti energent, sačuvati prirodna bogatstva Baranje, ali i privući ulagače koji mogu otvoriti nova radna mjesta.

U sklopu svečanosti predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks uručio je dragovoljcima i invalidima Domovinskoga rata Jozi Bandovu i Zlatku Slavičeku ugovore o besplatnome plinskom priključku.

Puštanju u rad baranjskoga i belomanstirskog plinovoda, među ostalima, bili su nazočni ministri Marina Matulović-Dropulić, Berislav Rončević i Peter Čobanković, čelnici uprava HEP-a i PLINACRO-a Ivan Mravak i Branko Radošević te dužnosnici belomanstirske Gradske uprave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene