Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks predstavio je danas na konferenciji za novinare u Osijeku inicijativu projekta izgradnje sustava odvodnje i razvitka vodoopskrbe u Osječko-baranjskoj županiji za razdoblje od 2007. do 2011. godine, vrijednog 225 milijuna kuna.


Inicijativu su pokrenuli saborski zastupnici IV. izborne jedinice, te Županijski i osječki Gradski odbor HDZ-a, rekao je Vladimir Šeks dodavši da taj prijedlog ide na Vladu već sljedeći tjedan.

Vezani članci Boris Milošević Milošević o izgradnji stambeno poslovnog naselja u Petrinji: ''Vjerujem da ćemo sutra usuglasiti detalje'' Slika nije dostupna Skandal u Vodoopskrbi i odvodnji: Otkriveno 14 zaposlenika s krivotvorenim diplomama

Inicijativa podrazumijeva potpisivanje sporazuma o financiranju između ministarstava poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva te prometa i veza, Hrvatskih voda i Regionalnog fonda za razvoj, te komunalnih tvrtaka Osječko- baranjske županije.

Najveći dio novca osigurala bi dva ministarstva što je "još jedan dokaz da Vlada nije zaboravila Slavoniju i Baranju, kojoj i treba pomoći jer je teško stradala tijekom Domovinskog rata", kazao je Vladimir Šeks.

Izgradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe od strateškog je značaja za budućnost Slavonije i Baranje, gdje "nažalost ima još mnogo mjesta gdje nije riješena pitka voda, kao ni sustav odvodnje", kazao je Šeks. 

Dodao je kako bi od planiranih sredstava 83 milijuna kuna bilo uloženo u sustav odvodnje grada Osijeka.

Na novinarski upit je li predstavljanjem toga projekta HDZ počeo izbornu kampanju u IV. izbornoj jedinici, Šeks je rekao "službeno ne, predizborna kampanja će početi kada se objavi dan održavanja izbora, no sigurno da su brojne stranačke aktivnosti dio priprema za predizbornu kampanju".

Upitan hoće li on biti nositelj izborne liste u IV. izbornoj
jedinici, Šeks je rekao da će on biti prvi na listi, a nositelj svih
izbornih lista bit će premijer Ivo Sanader. 

Odgovarajući na pitanje hoće li mu izbornu utrku otežavati Branimir Glavaš koji je nositelj izbornih lista za parlamentarne izbore u IV. i V. izbornoj jedinici, Šeks je rekao "to će pokazati budućnost".

Na konferenciji za novinare o projektu izgradnje sustava odvodnje i razvitka vodoopskrbe govorili su i Tomislav Ivić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, i Dragan Kovačević, predsjednik osječkog HDZ-a.