Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Tužba je srednja ili zadnja opcija"

Vlasnik Sokol Marića o situaciji s Agrokorom: "Znam na koji ću način doći do svog novca, zadovoljan sam i sretan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatko Marić, vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić, dao je prvu izjavu medijima nakon što je ta tvrtka pokrenula predstečajnu nagodbu zbog stanja u Agrokoru.

Zlatko Marić, vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić, dao je izjavu novinarima uoči sastanka dobavljača i najavljenog brifinga izvanrednog povjerenika za Agrokor, Ante Ramljaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sad je i politički analitičar Todorić o prvoj godini Plenkovićeva mandata: "Evo premijeru kako vaše povjerenje izgleda u praksi!" Ilustracija, Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) SREDNJI ĆE NAJVIŠE STRADATI Nema sloge među dobavljačima Agrokora: "Ti su likovi najviše bili protiv i one bivše Uprave"

"Budućnost je blistava. Kao što sam bio optimist cijeli život, tako ću biti i sada, i u budućnosti. Mi smo donijeli odluku da zaustavimo neke tijekove u ovom trenutku, dok se ne dogovorimo s povjerenikom i Agrokorom o visini naknade, zapravo o otpuštanju duga. To je broj jedan, broj dva je da smo u pregovoru s bankama da vidimo na koji ćemo način rješiti i prolongirati dugovanja. Treće i ono najbitnije jest da će radnici (Sokol Marića) imati puno bolji status nego prije. Evo, već od prošlog mjeseca podižemo osobne dohotke svim radnicima i radimo na pojačanju kvalitete usluga", kaže Marić.

Na pitanje kakvu će štetu pretrpjeti njegova tvrtka i hoće li biti otpuštanja radnika, Marić poručuje da otpuštanja neće biti.

"Frima nikakva otpuštanja neće trpiti. Javni su natječaji svima dostupni, hoćemo li mi nešto izgubiti ili dobiti, to je pitanje konkurentne cijene i ekonomskih uvjeta natječaja", ističe Marić.

Novinare je zanimalo i obrazloženje Marića o spominjanju protuzakonitih radnji i najave mogućih tužbi u vezi s čitavom situacijom između Agrokora i Sokol Marića.

"Gledajte, šest mjeseci bilo mi je dovoljno da doznam sve, da znam gdje je moj novac završio, da znam gdje se u ovom trenutku nalaze Todorići, da znam na koji ću način doći do svog novca i, evo ga, ja sam zadovoljan i sretan čovjek", kaže šef Sokol Marića.

"Tužba je neka srednja ili zadnja opcija, ali mislim da se prije svega to može riješiti i na jedan drugi način", istaknuo je Marić na kraju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene