Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još traje obrana

Šef Hrvatskih voda: "Vodeni val je u Osječko-baranjskoj županiji, još treba obraniti 100 km Drave"

Poplave u Hrvatskoj, ilustracija - 2
Poplave u Hrvatskoj, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Kroz Osječko-baranjsku županiju prolazi vrhunac vodenog vala, najugroženije je područje Donjeg Miholjca i općine Podravska Moslavina, a kako ističe generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, još je 100 kilometara toka Drave koje treba na neki način obraniti.

"Vodni val ušao je u područje Podravske Moslavine, odnosno on je u Osječko-baranjskoj županiji. Još predstoji stotinu kilometara toka rijeke Drave koje trebamo na neki način obraniti", rekao je Zoran Đuroković, a prenosi u petak Hrvatski radio.

Nasipi su, tvrdi šef Hrvatskih voda, u dobrom stanju, "a samo se rade određene intervencije gdje se rade pojedini podviri, ali sve se to sanira i drži pod kontrolom".

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite Prometna nesreća na autocesti u smjeru Krapine, vozi se otežano

Pročitajte i ovo Pustoš na Havajima nakon požara - 4 Broj mrtvih raste FOTO/VIDEO Dramatične snimke na Havajima: Izgorjelo više od tisuću domova - "Zvučalo je kao da se vodi rat"

"Ključno je da održimo stabilnost nasipa, što i činimo. Treba još odraditi ovih idućih nekoliko dana da bismo ponosno rekli da smo se obranili od rekordnih vodostaja i Save, Mure, a isto tako i Drave", poručuje Đuroković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene