Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poziv na nasilje

SDSS grafit u Novom Sadu osudio kao govor mržnje prema Hrvatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), Srpsko narodno vijeće (SNV) i Zajedničko vijeće općina (ZVO) u utorak su najoštrije osudili grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda na jednoj zgradi u Novom Sadu.

"Izražavamo bezrezervnu solidarnost i podršku svima koji to osjećaju kao prijetnju, a posebno s našim kolegama Tomislavom Žigmanovom, predsjednikom DSHV-a i Jasnom Vojnić, predsjednicom HNV-a", stoji u priopćenju.

Ta tijela pozvala su predstavnike gradskih, pokrajinskih i republičkih vlasti Srbije da učine sve kako bi se spriječilo ponavljanje i širenje takvih poruka.

Smatraju da ''nemila iskustva Srba iz Hrvatske i njih, kao njihovih predstavnika, ne bi nitko smio koristiti za slanje takvih poruka pripadnicima hrvatskog naroda u Srbiji.

Pročitajte i ovo Transparenti ispred kafića u Uzdolju (Foto: Facebook) nove napetosti Ispred kafića u Uzdolju osvanuo transparent s porukom Pupovcu: ''Milorade, to se ne zaboravlja''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Nikome ne dirigiramo mišljenja" Plenković o mogućem izlasku SDSS-a iz koalicije: "O tome bih prvo volio čuti od te stranke"

"Mi s predstavnicima Hrvata gradimo partnerske odnose i nastojimo da se odnosi između naših matičnih država Srbije i Hrvatske unapređuju, a ne da se kvare. Zato koristimo i ovu priliku da pozovemo najviše predstavnike Hrvatske i Srbije da se posvete unapređenju međusobnih odnosa", zaključuju čelnici SDSS-a, SNV-a i ZVO-a Milorad Pupovac, Boris Milošević i Srđan Jeremić.

Veliki grafit mržnje "Ubij Hrvata da šiptar nema brata" ispisan je na objektu u novosadskoj četvrti Detelinara, javio je u utorak portal 021.ris. Grafit ispisan bijelim slovima, koji je u međuvremenu prebojan, nalazio se na prizemnom objektu koji služi kao trgovina, a kako navode stanari okolnih zgrada, nije prvi put da se na tom zidu pišu grafiti, ali je prvi takvog sadržaja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene