Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sutra predsjednica Kolinda Grabar Kitarović počinje prvi krug konzultacija


Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin predao je predsjednici službene rezultate parlamentarnih izbora.

Sutra predsjednica počinje prvi krug konzultacija. Hoće li predsjednik HDZ-a Andrej Plenković već sutra predsjednici donijeti 76 potpisa, danas još nitko nije želio potvrditi.

Vezani članci Slika nije dostupna Petrov iznenadio postupkom, Karamarko: Bilo bi sjajno ići s MOST-om Slika nije dostupna Karamarko: 'Ovo nije pošteno prema nama koji smo relativni pobjednici izbora'

A na Konzultacije SDP neće zajedno s HSS-om.

Ured predsjednice na konzultacije je pozvao - Narodnu koaliciju. No, zbog ranije najavljenog stava HSS-a da će podržati vladu Andreja Plenkovića, SDP, HNS i HSU od predsjednice su tražili da na konzultacije dođu odvojeno. S Pantovčaka nam je potvrđeno kako će njihov zahtjev biti uvažen.

HSS-ov predsjednik Krešo Beljak nije želio reći s kojim će stavom sutra kod predsjednice. U ime SDP-a na konzultacije će doći Siniša Hajdaš Dončić i Milanka Opačić.

'Stav koji je javnosti poznat ostajemo oporbena stranka bit ćemo korektivni faktor vladajućoj većini. Mi ostajemo korektivni faktor mi se ne prodajemo', poručila je Milanka Opačić.