Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Medijsku buru podigla je vijest po kojoj imamo "šatoraše" u srcu NP Plitvička jezera! UBDR-a općine Plitvička Jezera održala je nekoliko presica i susret s ministrom branitelja Medvedom kako bi upozorili na devastaciju Plitvica i na svoje negodovanje važećim Prostornim planom.


Ovo je po prvi puta da se hrvatski branitelji u RH miješaju u teme izvan dosega Domovinskog rata i prava branitelja, kako smo navikli. Bivši načelnik Općine Plitvička Jezera Boris Luketić (HDZ) sve to naziva naručenom farsom.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović Milanović danas nadmašio sam sebe: "Ne može on sa mnom oči u oči razgovarati, to nije izvedivo. On je nilski konj, ja sokol" Premijer Andrej Plenković na Plitvicama Premijer Plenković na Plitvicama: "Obilježavamo 30. godina pogibije Josipa Jovića, jednog od brojnih hrvatskih redarstvenika i branitelja koji su u Domovinskom ratu dali sve za hrvatsku slobodu"

Boris Luketić rekao je kako se branitelji iz ove udruge miješaju ondje gdje im nije mjesto. To čine jer im je ravnatelj parka Anđelko Novosel organizirao jelo i piće, kemijske WC-e, a nekima je zaposlio i članove obitelji. Prema njegovim riječima ta ista braniteljska udruga miješala se i u zadnje lokalne izbore. Predsjednik udruge Ivica Jandrić izlazi na izbore s Nezavisnom listom hrvatskih branitelja. To je valjda jedini slučaj u Hrvatskoj i na to ih je upozorilo resorno Ministarstvo.

Luketić se također pita kakvu to poruku šalju svijetu kada se u jeku turističke sezone iznad Velikog slapa nalazi šator u kojem sjede branitelji i besplatno jedu i piju, a sve to pod paskom policije.

Ističe kako je njegova "pogreška" što je s tim braniteljima imao vrlo korektnu suradnju, odvajajući iz njihovog proračuna dovoljno sredstava za njihov rad, za obilježavanje važnih obljetnica, za putovanja. Svakako je jedna od njegovih "grešaka" što je kao načelnik općine inzistirao da se uloži preko 300 milijuna kuna u vodo-opskrbu i odvodnju na prostoru općine u naseljima unutar Nacionalnog parka.

"Samo istinom i dogovorom se može razmrsiti ovaj čvor", ističe Luketić. Smatra da se previše gradilo u Plitvica Selu, ali naručeni prosvjed nije način rješavanja ovog problema. Sada javno pita u kojim je to operacijama i akcijama Hrvatske vojske bio predsjednik UBDR-a Općine Plitvička Jezera Ivica Jandrić? Smatra kako većina tih prosvjednika nema niti dana radnog staža, piše Lika Online.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju