Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sandra Zeljko, bivša tajnica u uredu predsjednika Vlade, premještena je u vladin Ured za razminiranje.


Sandra Zeljko, bivša tajnica u uredu predsjednika Vlade i donedavno krunska svjedokinja u aferi "Dnevnice", premještena je iz Vlade u Ured za razminiranje, potvrđeno nam je u tom Uredu. 

Vezani članci Tomislav Saucha Grafolozi potvrdili svoj raniji nalaz u suđenju u Aferi dnevnice: "90 posto potpisa vjerojatno je Sauchino" Nastavljeno suđenje Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko za aferu dnevnice Nastavak suđenja Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko: Grafološki vještaci svjedočili o potpisima u aferi dnevnice

"Državna službenica Sandra Zeljko premještena je u Ured za razminiranje po potrebi službe s datumom 7. ožujka 2017. godine na radno mjesto administrativnog referenta u Jedinici za sredstva fondova EU", odgovorio nam je Hrvoje Debač, ravnatelj tog Ureda, dodajući da Zeljko ispunjava sve uvjete za to radno mjesto. 

"Za premještaj po potrebi službe nije potrebno raspisivanje natječaja ni javnog ni internog već je za njega potreban prethodni pisani sporazum čelnika tijela iz kojeg se državni službenik premješta i čelnika tijela u koji se državni službenik premješta sukladno članku 78. Zakona o državnim službenicima", kaže Debač.

Zeljko je, kao nekadašnja tajnica Tomislava Sauche, u vrijeme kad je on bio predstojnik ureda predsjednika Vlade i kao takva bila je krunska svjedokinja protiv njega u aferi "Dnevnice". 

Nakon što je otkriveno da su dnevnice nezakonito isplaćivane i u vladama Tihomira Oreškovića, a vrlo vjerojatno i u aktualnoj Vladi Andreja Plenkovića, Zeljko je premještena iz Vlade

Iz Vlade nisu službeno rekli kamo su premjestili Zeljko i zbog čega. U utorak, kada je javnost i doznala da Zeljko više ne radi kao Plenkovićeva tajnica, nju je još jednom ispitao USKOK. Prema dostupnim informacijama ona još uvijek ima status svjedoka u slučaju "Dnevnice".