Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader zatražio smjenu Markovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj sjednici Vlade premijer Ivo Sanader osvrnuo se na jučerašnju dodjelu kandidature za domaćina Europskog nogometnog prvenstva 2012. u Walesu.

Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da Hrvatski nogometni savez treba analizirati što se dogodilo u Cardiffu i zašto, ako su točne informacije, zajednička kandidatura Hrvatske i Mađarske za Europsko prvenstvo 2012. nije dobila ni jedan glas, te da sukladno toj analizi HNS treba snositi posljedice.

Pročitajte i ovo Dva eura, Ilustracija Vrijednost im raste Imate kovanicu od dva eura? Dobro je pogledajte, možda držite kolekcionarski primjerak Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

>> 'Pobijedilo je tržište, a ne nogomet'

>> Italija razočarana odlukom UEFA-e 

>> Mesić komentirao odluku UEFA-e 

>> Hrvatskoj niti jedan glas, Poljska i Ukrajina domaćini Eura 2012.

Sanader je istaknuo da su Vlada, gradovi i svi koji su trebali dati jamstva odradila svoj dio posla, a smatra da je "očigledno zakazala druga strana koja je kada smo ulazili u ovakav veliki troboj trebala učiniti puno više".

Podsjetio je također da su Vlada, gradovi, politička vodstva, i
vladajući i oporba i u Hrvatskoj i Mađarskoj bili za organizaciju
Europskog prvenstva u nogometu 2012., te da je prezentacija bila dobra.

Analizu i sukladno njoj konzekvence koje će povući HNS obrazložio je i činjenicom da je ta kandidatura u jednom trenutku prestala biti samo sportska i postala je općenacionalna akcija. "Nije nam svejedno što nismo dobili", kazao je.

Uz napomenu da se politika neće miješati u sport, da treba pomagati sportu da se stvore uvjeti kakve sport zaslužuje, premijer je poručio da očekuje i odgovore zašto je došlo do ovog debakla.

"Očekujemo od nogometne organizacije da pruže odgovore, a ne trebaju odgovarati politici, nego javnosti", kazao je premijer.

Sanader, kao navijač, očekuje i da će se hrvatska nogometna
reprezentacija plasirati na Europsko prvenstvo 2008. u Šicarskoj i Austriji. "Momci dobro stoje, a izbornik dobro radi pa očekujemo da se plasirati", zaključio je premjer Sanader.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene